Da li je školsko dvorište parking

Da li je školsko dvorište parking foto: čitalac portala

Sugrađanin koji nam je poslao fotografiju automobila (koji, kako kaže, je upaljen) u dvorištu OŠ "Momčilo Nastasijević" apeluje na sve nadležne da se kapija školskog dvorišta zatvara za automobile pa će samim tim deca koji se nalaze u tom dvorištu biti bezbednija.

Pismo našeg sugrađanina prenosimo u celosti.

"Zamolio bih sve da nekako skrenemo pažnju bahatim roditeljima koji dovode decu u OŠ "Momčilo Nastasijević" i predškolsko da ne ulaze automobilima u školsko dvorište. Slika je od juče ujutru, zabeležena u 7:20h, kada zvoni za ulazak dece u školu. Gospodin se parkirao u dvorište škole i ostavio upaljen auto. Nije dostava hrane, kao sto se vidi po autu, a nema decu sa posebnim potrebama. Inače, ulaz za takvu decu je sa druge strane škole, obezbedjen. Škola bi trebala da zatvara kapiju, da automobili ne ulaze unutra jer moje starije dete, kao i sva druga deca koja idu u tu školu, makar kada su u dvorištu da budu sigurna," kaže u pismu čitalac portala.

 

Postavlja se pitanje, dok traje nastava zbog sigurnosti učenika, ko ima pristup vozilom u školsko dvorište?  Da li je to domar škole zbog obavljanja poslova ili prema dogovoru, u školsko dvorište izuzetno mogu ući dobavljači, prema pozivu predstavnici hitne pomoći, policije... 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(11 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top