Čitalac reporter - Zašto meštani Trušove skoro 30 godina žive sa nedovršenim delom ulice

Zovem se Dejan i živim u Ulici Trušovoj koja počinje malo pre firme "Mesing mont" ispod "Cigan male", a završava se kod prodavnice Iris kod popularne "Snage". Kada pozovete taksi, morate reći dve odrednice za Trušovu ulicu, a to su: Trušova donji deo ili Trušova gornji deo? Reći ću vam i zbog čega? Donji deo Trušove se završava stotinak metara iznad raskrsnice sa Ulicom Majora Žižovića, jednom od najkraćih ulica u gradu, i tu se Trušova prekida doslovno jednom livadom u dužini od pedesetak metara, pa se posle nastavlja do pomenute prodavnice Iris i završava ulaskom u Ulicu Vuka Karadžića.

Meštani Trušove ulice već skoro 30 godina žive sa nedovršenom i neasfaltiranim delom ulice, nekih osam kuća, boreći se leti sa prašinom, a zimi sa blatom. Mesna zajednica nikada završetak Trušove nije uzela u razmatranje i ubacila u godišnji plan uređenja grada (budžet). Poslednja aktivnost je neuspeli pokušaj jednog od članova Srpske napredne stranke sa prebivalištem na kraju ulice Rada Končara, da lobiranjem za izbor njihovog kandidata prošlog proleća, stanovnici svojim glasanjem za njega izdejstvuju spajanje Rada Končara i Trušove?! Znate ono, glasajmo za našeg, pa će on da nam odradi ovo?!

Međutim, na samo glasanje se od čitave Trušove i dobrog dela Rada Končara pojavilo svega nekoliko ljudi, a pošto se samo pojavila 1/3 od svih upisanih birača u mesnoj zajednici, glasanje nije ni održano.

Čitam ovu rubriku "Čitalac reporter" i evo, pozivam da dođete u Trušovu do broja 48, i sami se uverite da tu prestaje asfalt, da se u produžetku nalazi još osam kuća u kojima žive ljudi i bore se sa blatom ili prašinom u zavisnosti od vremenskih uslova.

Pojedine kuće u kišnim periodima imaju problem sa vlagom i vodom, a sve zbog toga što Trušova nije spojena sa svojim gornjim delom ili pak sa Rada Končara (mada nisam siguran da je to ikada bio plan?). Od mesta gde prestaje asfalt (Trušova br.48), do zgrade opštine ima tačno 1040 metara i napominjem da ovaj deo grada pripada prvoj urbanističkoj zoni, a nema ni normalnu ulicu, trotoare, dok su sve kuće u produžetku bez dvorišnih ograda, jer stanovnici ne znaju da li će i koliko eventualnim asfaltiranjem nivo ulice biti podignut.

Ovaj deo grada opušteno liči na neke prljave šorove iz Kusturičinih filmova. Fotografije koje šaljem su sa mesta gde prestaje asfalt na broju 48.

Pozdrav, Dejan.

 

Podsećamo Vas da i Vi možete biti naš čitalac reporter, molimo Vas da uz fotografiju pošaljete i svoje ime i prezime. Interesantnu fotografiju možete nam slati elektronskom poštom.

Mail adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(12 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top