Pisma čitalaca - Projekat "U susret Vaskrsu“

U školi "Kralj Aleksandar I“ ovih dana, uoči Vaskrsa, ostvarujemo zanimljiv projekat pod nazivom "U susret Vaskrsu“. Učešće su uzeli svi učenici od prvog do osmog razreda u matičnoj školi i u Brđanima, nastavnici tehničkog, srpskog, likovnog, geografije, muzičkog, veronauke, fizičkog, matematike, italijanskog, svi učitelji, direktor škole i naše kolege pomoćni radnici, koji su uvek prisutni u svim našim akcijama.

Projekat smo započeli u školi u Brđanima kvizom znanja u vezi sa Vaskrsom, veština i sportskih aktivnosti u kome je učestvovalo četiri ekipe. Pobednička ekipa: Tamara Perišić, Milan Tešić, Marta Topalović, Strahinja Belić i Jovana Šućur su dobili vaučer u iznosu 1500 din. u knjižari "Original“, koji je obezbedio USPRS naše škole.

Učenici sedmog razreda su uradili intervju o značaju i smislu Vaskrsa. Meštani su se rado odazvali ovom pozivu i ispričali deci svoje doživljaje iz detinjstva vezane za najradosniji praznik.

Učenici petog razreda su na časovima matematike učili da izračunavaju datum praznovanja Vaskrsa, obzirom da je pokretan praznik.

Projekat smo nastavili izuzetno lepom izložbom vaskršnjih jaja, kreacija, korpica i grupnih radova u holu naše škole. Učestvovali su svi učenici od prvog do osmog razreda.

 

Izložbu je otvorio starešina hrama Svete Trojice o Dragan Đorem. Komisija u sastavu: nastavnik likovnog Branko Dimitrijević, Zoran Marinković i sveštenik Dragan Đorem izabrali su tri najlepša vaskršnja jaja u drugoj kategoriji od 5. - 8. razreda: prvo mesto je Nina Čolić 74 , drugo Magdalena Milenković 72 i treće Viktor Veličković 81. U kategoriji učenika mlađih razreda: prvo mesto je rad učenika 31 , drugo mesto su osvojili učenici odeljenja sa smetnjama u razvoju i treće mesto učenici 23. Dve posebne nagarde su dobili učenici odeljenja 41 i 42 za grupni rad.

Sponzori nagrada su: crkva Svete Trojice, "Swisslion“ Takovo. Izložba je bila veoma posećena, došli su nam dragi gosti iz PU "Sunce“, ETŠ "Knjaz Miloš“, učenici prvog razreda iz OŠ "Momčilo Nastasijević“ i naravno naši učenici.

Sve je bilo propraćeno prigodnim vaskršnjim pesmama, radosno i šareno uz vesele dečje glasove. Projekat ćemo nastaviti u ponedeljak humanitarnom prodajnom izložbom ukrašenih vaskršnjih jaja i korpica ispred naše škole. Sakupljeni novac poklanjamo Dečjem odeljenju bolnice u našem gardu.

Još jednom smo pokazali da zajedno možemo da ostvarimo mnogo dobrih i korisnih aktivnosti, da imamo puno darovite i vredne dece, da svako na svoj način ostvaruje sebe kroz raznolikost sposobosti i mogućnosti. Škola i jeste mesto gde mlade ličnosti započinju da ostvaruju svoje talente i nadamo se da će kad odrastu imati ko da prepozna njihove sposobnosti.

 

Dušica Lomović

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top