Na dva točka od Kine do Rajca

Svetski putnik na biciklu Svetski putnik na biciklu

Slavica Savčić sa Rajca sinoć je ugostila neobičnog svetskog putnika. Naime, Long Fej Zhao u februaru je iz Kine krenuo na putovanje svetom. Prva destinacija bila mu je Australija i Sidnej. Doputovao je u ovu daleku zemlju avionom i do 3. marta upoznavao je putujući na biciklu. Iz Sidneja je krenuo za Maroko, u kojem se zadržao petnaest dana. Kaže da velike razdaljine prelazi avionom ali zemlje u kojima boravi upoznaje vozeći bicikl.

 

Long Fej Zhao prespavao u šatoru pod vedrim nebom  hladnog Rajca

 

Long Fej Zhao je iz grada Luo Jang koji se nalazi 800 kilometara od Pekinga, ima 27 godina i nema stalno zaposlenje ali za sebe kaže da je avanturista i ima želju da upoznaje svet putujući po njemu na biciklu.

U Beograd je stigao avionom iz Maroka, i u Srbiji je već četiri sedmice, koliko mu traje viza. Našu zemlju će napustuti 19. aprila kada odlazi za Tursku.

U Beogradu je iznajmio bicikl i krenuo za Vršac, zatim Belu Crkvu, Niš, Kruševac, Kraljevo, Čačak da bi sinoć doputovao na Rajac. Oko 18 časova stigao je na imanje porodice Savčić, pokucao na njihova vrata i upitao da li može da postavi šator na njihovom imanju kako bi prespavao pod vedrim nebom.

Slavica Savčić, koja nam je jutros javila da ima nesvakidašnjeg gosta na imanju, kaže da je u razgovoru sa njim saznala da vodi dnevnik putovanja, kao i da sa sobom nosi staru mapu po kojoj putuje po Srbiji.

 

Long Fej Zhao

 

Long Fej Zhao je veoma iznenađen koliko su Srbi gostoljubivi i gostoprimljivi, žele sa njim da podele sve, i priču, i piće i hranu. Slavica, kao i svaka srpska domaćica, prvo mu je jutros kada je ustao ponudila slatko i rakiju. Na naše pitanje da li mu se dopala rakija, njen odgovor je bio "Šta mislite?! Naravno!"

 

Slavica sa svojim nesvakidašnjim i neočekivanim gostom

 

 

Danas, ovaj nesvakidašnji putnik, napušta planinu Rajac i nastavlja ka Ubu, odakle će otići za Beograd. Iz Srbije odlazi za Tursku pa planira nakon toga da ode u Iran, zatim na Tajvan i odatle kući, u Kinu.

 

gminfo.rs

 

Podsećamo Vas da i Vi možete biti naš čitalac reporter, ali molimo Vas da uz fotografiju pošaljete i svoje ime i prezime. Interesantnu fotografiju možete nam slati elektronskom poštom.
Mail adrese su: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Takođe, fotografije možete nam slati na Tviter nalog @gminfors i Fejsbuk stranicu gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(7 glasova)

 

 

 

 

 

 

Go to top