Skulptura Vaskrsnuće drveta

Skulptura Vaskrsnuće drveta Skulptura Vaskrsnuće drveta

"Milanovčani koji su dolazili u caffe poslastičarnicu Mozzart, dobro se sećaju oraha koji je bio unutra. Kada je napravljena nadstrešnica nad terasom on je još uvek stajao na mestu. Vremenom je korenje počelo da se suši i orah je pao i oštetio staklo. Isečeno stablo stajalo je ispred Mozzarta, a ja sam imao ideju da ga ponovo oživim. Vlasniku Mozzarta se ta ideja dopala i tako sam počeo da radim na ovoj skulpturi.

Kao dete često sam viđao cvet koji se zove Hristov venac. Odavno nisam video taj cvet, verovatno ga ima na internetu, ali taj cvet je inspiracija za ovu skulpturu i sada kada je gotova to je taj Hristov cvet crvene boje koja simbolizuje Hristovu krv, crkvena boja. Na ovaj način sam hteo ovom drvetu da udahnem novi život, a možda postane i simbol grada gde će se i mladenci fotografisati. Želeo sam gradu da poklonim nešto, ukoliko ovaj grad to želi da prepozna, kao jedan vajar-deka koji je bliže nekom drugom svetu.

 


Zahvalnost dugujem vlasniku Caffe poslastičarnice Mozzart, Dušanu Mićoviću koji je poklonio drvo i pokazao interesovanje da se drvo ponovo oživi."

Ilije Drašović - Lunjevica

 

 

 

Podsećamo Vas da i Vi možete biti naš čitalac reporter, ali molimo Vas da uz fotografiju pošaljete i svoje ime i prezime. Interesantnu fotografiju možete nam slati elektronskom poštom.
Mail adrese su: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Takođe, fotografije možete nam slati na Tviter nalog @gminfors i Fejsbuk stranicu gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)

 

 

 

 

 

 

Go to top