potok Jakljevo potok Jakljevo privatna arhiva

Našoj redakciji obratila se zabrinuta sugrađanka Mila Jovanović iz ulice Save Kovačevića (38A i 38B), kojoj već dva meseca fekalna i kišna kanalizacije zadaju probleme koji su nastali izgradnjom novog trasnog dela potoka Jakljevo.

- Izgradnjom novog trasnog dela potoka Jakljevo došlo je do velikih problema kako za mene tako i moje sugrađane u ul. Save Kovačević 38A i 38B u vezi sa fekalnom i kišnom kanalizacijom. Izgradnjom novog korita presečen je regularni priključak fekalne kanalizacije u ulici Kneza Aleksandra, pa je privremeno, još pre dva meseca fekalna kanalizacija od moje kuće sprovedena u korito starog potoka kako bi se radovi na izgradnji novog ne smetano obavljali - navodi u pismu Mila Jovanović i dodaje da se fekalna i kišna kanalizacija slivaju, i ispred njene kuće stvaraju jedno malo "jezero", koje u vremenskom periodu koje je pred nama ima tendenciju rasta.

 

 

 

 

Ovim povodom, obratili smo se prvo JP za izgradnju opštine, koje je zaduženo za izgradnju potoka Jakljevo – Backovac i pitali kada će problem fekalne i kišne kanalizacije u ul Save Kovačevića biti rešen.

- Kao JP za izgradnju zaduženi smo za izgradnju kako potoka Backovac tako i Jakljevo, koje je u završnoj fazi. Tokom rada, došlo je do problema u vezi sa fekalnom kanalizacijom, jer je na potok Jakljevo menjan tok korita i „upravili ga“ kako bi u jedinici vremena imali što veći protok vode. Problem se javio kod dva domaćinstva i biće saniran u što kraćem roku - rekao je direktor JP za izgradnju Božidar Vučetić i dodao da JP za izgradnju opštine je zaduženo za izgradnju fekalne kanalizacije koju zatim predaje na upotrebu, korišćenje i održavanje JKP “Gornji Milanovac“ koje će ovaj problem i sanirati.

 

 

 

Vučetić je u razgovoru za naš portal izjavio da je JP za izgradnju opštine u obavezi da vrati u prvobitno stanje i zatrpa staro korito kako bi ljudi mogli normalno da funkcionišu, i nada se da će problem biti rešen do kraja nedelje.

S obzirom na to da je fekalna kanalizacija u ingerenciji i nadležnosti JKP „Gornji Milanovac“ obratili smo se i nadležnima u JKP „Gornji Milanovac“ i pitali kada će početi radovi na sanaciji kanalizacione mreže dva ugožena domaćinstva iz ul Save Kovačevića.

- JKP „Gornji Milanovac“ će rešiti problem sekundarne kanalizacione mreže ta dva domaćinstva, JP za izgradnju opštine će kako je dogovoreno, sve vratiti u prvobitno stanje. Vrednost investicije koju izvodi JKP „Gornji Milanovac“ je oko 70.000 dinara - rekao je direktor JKP „Gornji Milanovac“ Rajko Nešković.

Po rečima Neškovića JKP „Gornji Milanovac“ će, kao izvođač, sa radovima početi već danas.

- Radovi koje je JKP „Gornji Milanovac“ preuzeo na sebe biće završeni do kraja nedelje, a asfaltiranje će uraditi JP za izgradnju opštine - rekao je šef pogona za održavanje vodovoda i kanalizacije Žiko Jeremić.

 

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top