Gradske slike (30)

Juče je bio poslednji dan za besplatnu registraciju stambenih zajednica. Na teritoriji opštine Gornji Milanovac registrovana je 51 stambena zajednica, a u postupku registracije je još 25, rokovi su precizni i jasni i očekuje se da će u narednih par dana i preostalih 25 stambenih zajednica biti registrovano, saznajemo od Aleksandra Jevtovića načelnika Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter


Donacija sa opremom za gornjomilanovačku bolnicu, stigla je danas iz švajcarskog grada Bern. Pošiljka u kojoj se izmedju ostalog nalaze i najsavremeniji bolesnički kreveti, invalidska kolica, dušeci i druga oprema neophodna za negu bolesnika, u krug bolnice u Gornjem Milanovcu stigla je oko podneva.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Posredstvom Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova u petak, 30. novembra, Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu i predstavnici udruženih Sindikata „Sloga“ potpisali su Sporazum o rešenju kolektivnog radnog spora u milanovačkom Domu zdravlja.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Posle prošlogodišnjeg zapaženog nastupa u Beogradu, gde su na “Novoj sceni”, “Zvezdara teatra” izveli predstavu “Tartif”, glumci Milanovačkog pozorišta, su ponovo zaigrali na “pozorišnim daskama" srpkse prestonice. 

Na poziv Dušana Kovačevića, dramskog pisaca, scenariste i pozorišnog stvaraoca, predstava “Doktor Šuster” u interpretaciji glumaca Milanovačkog pozorišta, u ponedeljak, 27. novembra gostovala je na sceni "Zvezdara teatra" u Beogradu.

 

Marija Krsmanović i Draško Obrenović

"Doktora Šustera" na milanovački način beogradskoj publici su predstavili: Draško Obrenović, Marija Krsmanović, Branko Knežević, Marija Todorović, Aleksandar Avramović, Predrag Lošić, Krsman Nedeljković, Viktor Vujić, Pavle Steković i Milan Aćimović.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Firma ALKON PRŠIĆ donirala 60 posteljina milanovačkoj bolnici

 

Danas je milanovačkoj bolnici Predrag Pršić, vlasnik firme ALKON PRŠIĆ iz Gornjeg Milanovca, poklonio 60 setova posteljine, u vrednosti oko 100.000 dinara.

Iako ovo nije prvi put da se "Alkon Pršić" bavi humanitarnim radom, ova akcija je specifična upravo zbog načina na koji je sakupljen novac. Naime, na ideju je došao tako jer je imao dužnike koji duži vremenski period nisu izmirivali svoje obaveze prema Pršićevoj firmi, onda je odlučio da na društvenim mrežama objavljuje statuse u kojima ću opisivati slučaj po slučaj, a dužnike imenovati imenom i prezimenom.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Opštinska uprava Gornji Milanovac, od 66 opština, je u samom vrhu kada je u pitanju učinak ostvaren u oblasti Upravljanja ljudskim resursima, zaključak je istraživanja sprovedenog na projektu „Upravljanje ljudskim resursima – ključ efikasne, profesionalne i depolitizovane lokalne samouprave“.

Istraživanje je sproveo CenTriR (Centar za ravnomerni regionalni razvoj u okviru regionalnog WeBER prijekta, koji finansira Evropska unija i sufinansira Kraljevina Holandija).

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Bojan Nešković, koji je, reklo bi se, portparol i snimatelj predsednika opštine, uhvaćen je u sukobu interesa. Da sve bude gore, opštinska vlast je, u pokušaju da se izvadi iz neprijatne situacije, otkrila mahinacije u vezi sa angažovanjem “podobnih“ kadrova koji kršeći zakon vraćaju usluge onima koji su ih zaposlili. Po ugovoru, u koji je GMinfo imao uvid, Nešković je angažovan za potrebe „Medjunarodnog bijenala minijature“ u Kulturnom centru, dok stvarno radi kao dvorski snimatelj predsednika opštine, koji je i dao saglasnost za njegovo angažovanje. Dakle, radnik angažovan za potrebe Kulturnog centra prati u stopu predsednika opštine, fotografiše i pravi video priloge koje potom šalje medijima, kojima je kao jedan od članova komisije dodelio novčana sredstva.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Iako u Milanovcu radi više od desetak privatnih apoteka i one koje su u sastavu Apotekarske ustanove, pacijenti mesecima, od kada su prestala noćna dežurstva Apoteke Gornji Milanovac, nemaju mogućnost da tokom noći, u slučaju da im hitno zatreba, kupe lek.

Milanovčani kažu da u ovakvim situacijama se snalaze tako što stalno imaju kod kuće lekove za koje očekuju da će im biti potrebni ili u slučaju da nemaju moraju noću da putuju do Čačka gde postoji dežurna apoteka.

Prema rečima vršioca dužnosti direktora Apoteke Gornji Milanovac, Milovana Rosića, tokom decembra trebalo bi da bude okončano davanje u zakup opštinske apoteke u Gornjem Milanovcu, što znači da od tog trenutka više neće biti nestašice lekova u ovoj ustanovi. Raspisivanje konkursa, koje će ući u skupštinsku proceduru krajem meseca, za sada očekuju „Lili drogerije“, „Vega“, „Benu“ i „Kršenković“.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je juče prodaju imovine Modne konfekcije "Rudnik", i to zgrade tekstilne industrije ukupne površine 5148,99 kvadrata, zgrade portirnice i kao i razne opreme i kancelarijskog materijala, po početnoj ceni od 77.493.954,39 dinara.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

U Norveškom gradu Trondhajm već 15 godina, od 1. do 5. novembra, održava se Trondhajmski "Transform" festival svetske muzike (Transform world music festival Trondheim). Svake godine ovaj festival okupi brojne svetske muzičare, a ove godine nastupilo je preko 100 muzičara iz Indije, Afrike, Rusije, Srbije, Norveške, Švedske, Danske…

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 3

 

 

 

 

 

 

Go to top