Jovanović: Sve što je Kovačević izneo u vezi mene je laž

Desimir Jovanović Desimir Jovanović foto:gminfo.rs

Nakon tvrdnji predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića da je asfaltiranje deonice puta u Šilopaju urađeno bez saglasnosti opštine koja je po zakonu neophodna, a novac za to od „Puteva Srbije“ dobijen na osnovu falsifikovanog zahteva Desimira Jovanovića, nekadašnjeg člana Opštinskog Veća, te zbog toga najavio krivičnu prijavu protiv Jovanovića, kao i da očekuje da istraga pokaže kakve su sve povezanosti firmi i ljudi u poslu koji se radi mimo zakona, danas je tim povodom u prostorijama Nove Srbije održana konferencija za medije.

 

 

- Sve što je gospodin Kovačević izneo u vezi mene na konferenciji za novinare je notorna laž. Tačno je da sam ovaj papir 31. marta napisao u Opštini Gornji Milanovac, tada sam još uvek bio član Opštinskog veća zadužen za infrastrukturu. Međutim, nisam mogao da ga overim kod sekretara veća, jer su mu tada već bili oduzeli pečate, i predali sekretaru skupštine Tijani Radivojević, sestri načelnika Opštinske uprave koja ih je zaključala. Kako dokument nisam mogao da overim, nisam ga nigde ni slao. Smatrao sam ga nevažećim bez pečata, iako mi je ovih dana rečeno da je pravno važeći i bez pečata, jer sam stavio svoj potpis kao član veća zadužen za infrastrukturu. Ja ga nigde nisam slao, a odlučio sam da ga napišem JP Putevi Srbije kako bi zahtev, koji je poslala MZ Šilopaj (koji je sačinjen 30. marta 2017. godine), malo i mi kao opština pomogli – rekao je Jovanović i dodao:

- Predsednik vam nije rekao sledeće, MZ Šilopaj se obratila JP Putevi Srbije i taj zahtev zaveden je 31. 05. 2017.g. pod brojem 953-10926. Na osnovu ovog broja urađen je predračun radova AD Putevi Čačak i on je zaveden, s tim što su zahtevali da opština, odnosno MZ Šilopaj u svojoj režiji izvrši mašinske kopove i pripremu terena. Međutim, ljudima koji su išli u Opštinu da pitaju za pomoć, Opština nije izašla u susret.  Ja nisam išao jer sam sada običan građanin, nisam više član Opštinskog veća, ali smatram da kao građanin imam pravo da pomognem svakom čoveku ove opštine, a i šire. To mi ne može zabraniti niko pa ni predsednik opštine - rekao je Jovanović.

 

 

Bivši član Opštinskog veća Desimir Jovanović ističe da su po završetku pripremnih radova, dokumenti vraćeni JP Putevi Srbije, gde su prošli njihovu kontrolu cena.

-To je državna firma i tu ne može da radi ko šta hoće. Nakon kontrole stiže nalog za urgentno izvođenje radova Putevima Čačak 23. juna 2017.godine i potpisuje v.d. Zoran Drobnjak građevinski inženjer. Zamolio sam za kopije ovih dokumenata da bih mogao da Vam pokažem i da se odbranim od optužbi upućenih na moj račun kao i da pokažem građanima da ja ništa falsifikovao nisam - rekao je Desimir Jovanović i pristunim novinarima svu dokumentaciju dao na uvid.

 

Jovanović je rekao da nakon toga Putevi Čačak prijavljuju gradilište Majdan-Mutanj-Lipa inspekciji 06. jula 2017.godine pod brojem 751, a kako bi počeli sa radovima Putevi Čačak su se obratili MZ Šilopaj, gde Mesna zajednica daje saglasnost za izvođenje radova na svojoj teritoriji.

- Uprkos obraćanju MZ Šilopaj za pomoć u izvođenju pripremnih radova JP za izgradnju opštine, meštani su ih, ipak, sami finansirali - rekao je Desmir Jovanović

On tvrdi da njegova porodica trpi pritiske na razne načine i ističe da želi da pozove predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da dođe i vidi šta se radi u OO SNS.

- I ja pozivam predsednika države da vidi kako radi lokalni SNS. Kako nabavlja mašine iz drugih opština bez javnih nabavki, a naše poreske obveznike u Milanovcu eliminiše u startu. Ljude u Šilopaju ne iteresuje da li je kategorisan, nekategorisan i koji je put. Oni imaju želju da imaju pristojan put koji im život znači. Ne znam kako nije prioritetan, sada su prioritetni putevi po prijateljskoj i političkoj osnovi  -rekao je Jovanović i dodao na kraju:

- Kovačeviću želim sve najbolje i molim ga da ide do kraja - poručio je Desimir Jovanović.

 

Boško Milovanović, potpredsednik OO Nova Srbija ističe da njihov opštinski odbor stoji iza svega što je rekao Desimir Jovnaović.

- Kao stranka, Nova Srbija, stojimo iza svega što je potpredsednik Desimir Jovanović izjavio. Iako nismo na vlasti i dalje radimo u interesu građana kao opozicija, kao odbornici ćemo raditi sve da pomognemo gde budemo mogli, sviđalo se to nekome ili ne - rekao je Milovanović.

 

 

gminfo.rs

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(13 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top