Nikola Milovanović solo pevač - Pevanje kao način života

Nikola Milovanović (18) iz Gornjeg Milanovca pored toga što svira klavir i bubnjeve bavi se i solo pevanjem. Koliko je uspešan u tome, govori i druga nagrada na Republičom takmičenju u solo pevanju koje je u martu održano u Beogradu.

Nikola pohađa četvrtu godinu teoretskog smera srednje muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku, a uporedo pohađa i solo pevanje u nižoj, u klasi profesorke Dragane Vuković. 

- Solo pevanje sam upisao kada sam bio treća godina srednje muzičke škole, a profesori su prepoznali moj potencijal kao tenora - priča za naš portal Nikola Milovanović.

 

 

Talenat je, kako kaže, nasledio od dede po majci, čuvenog milanovačkog harmonikaša Milorada Krstića, zvanog Krle.

 


- Moj deda Krle je vrstan harmonikaš, a i mama je vrlo muzikalna. Talentovan sam, verovatno, na njih. U sviranju harmonike oprobao sam se u nižoj muzičkoj školi, a u sviranju bubnjeva i klavira sam se pronašao.

 

foto:gminfo.rs

Nikola je, kao veoma talentovani mladi solo pevač, učestvovao na Republičkom takmičenju u solo pevanju koje je u martu ove godine održano u Muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Beogradu.

- Ovo je bilo prvo takmičenje na kome sam učestvovao. Inače, učenici nižih razreda škole solo pevanja se retko takmiče sa učenicima srednjih razreda, ali je moja profesorka Dragana Vuković ocenila da ja to mogu. Otišli smo da bi učestvovali i bez nekih velikih očekivanja - skromno je rekao Nikola i dodao da je trema bila ogromna.

- I pored velike treme, trudio sam se da otpevam najbolje što mogu i da, među 24 takmičara, dam svoj maksimum. Posle pevanja sam bio zadovoljan, a zbog reakcije publike i žirija, nadao sam se dobrom rezultatu. Kada je objavljena konačna lista, bio sam prezadovoljan što sam osvojio visoko drugo mesto.

 

Druga nagrada na Republičom takmičenju u solo pevanju koje je u martu održano u Beogradu, foto:gminfo.rs

Ovaj talentovani mladi Milanovčanin solo pevanjem se bavi tek godinu ipo dana, a druga nagrada na Republičkom takmičenju u solo pevanju samo je potvrda za Nikolin veliki talenat, ali i predan rad.

Kao i svaki tinejdžer, Nikola voli druženje, izlaske, svirke, a za drugare kaže da razumeju njegovu ljubav prema solo pevanju. Posle srednje muzičke škole, Nikola planira da upiše solo pevanje na Muzičkoj akademiji i kaže da je svestan da ga čeka mukotrpan rad.

- Svestan sam da će biti teško upisati se na Muzičku akademiju u Beogradu, ali se nada da će se njegov rad isplatiti i da će solo pevanje postati njegova profesija - rekao je na kraju razgovora.

Nikola kaže da u svemu što radi ima veliku podršku roditelja, prijatelja kao i drugara.

 

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top