Prodaje se imovina Modne konfekcije "Rudnik"

Prodaje se imovina Modne konfekcije "Rudnik" foto:gminfo.rs

 

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je juče prodaju imovine Modne konfekcije "Rudnik", i to zgrade tekstilne industrije ukupne površine 5148,99 kvadrata, zgrade portirnice i kao i razne opreme i kancelarijskog materijala, po početnoj ceni od 77.493.954,39 dinara.

Prodaja je zakazana za 15. decembar ove godine, a obaviće se metodom javnog nadmetanja. Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja nakon otkupa prodajne dokumentacije u iznosu od 150.000 dinara bez PDV uplate depozit za učešće na aukciji u iznosu od 30.997.581,75 dinara, najkasnije do 8. decembra. 

 

Prodaja zakazana za 15. decembar ove godine, foto:gminfo.rs

U oglasu nije navedeno koja oprema se prodaje, već se navodi da je detaljna specifikacija navedena u prodajnoj dokumentaciji, koja se otkupljuje od stečajnog upravnika Milutina Obradovića iz Čačka.

Modna konfekcija "Rudnik" nekada je zapošljavala 4750 radnika, imala fabrike u Gornjem Milanovcu, Pranjanima, Rudniku, Arandjelovcu, Beogradu i Kraljevu, a svoje proizvode plasirala je i pod svojom robnom markom. Radila je i takozvane lon poslove za najpoznatije svetske modne brendove, i bila jedan od vodećih izvoznika iz naše opštine.

 

Modna konfekcija "Rudnik" nekada je zapošljavala 4750 radnika, foto:gminfo.rs

Zoran Dmitrović bio je na čelu MK „Rudnik“ 24 godine, kao direktor od 1975 do 1999. godine vodio je konfekciju, kako kaže, u šest mandata.

- Tada, kada sa sam otišao 1999. godine, ostavio sam konfekciju komercijalnom direktoru Slobodanu Mimoviću, koji je posle mene bio direktor, i koji je tada uložio milion ipo maraka u opremu i krenuo u proizvodnju, imao i kupce. Međutim, došao je 5. oktobar i Krizni štabovi su ga oterali posle pola godine, i MK Rudnik staje sa radom. Zatim, 2002. doveo sam bivšeg partnera Gabitex iz Belgije, i krenuli smo korak po korak, oživeli proizvodnju u Milanovcu, u Topoli, Beogradu i to je krenulo. Međutim desilo se to što se desilo… Ne mogu vam reći kako se osećam, hoću da zaboravim da sam bio to što sam bio. Nije trebalo da se desi to što desilo, kao što nije trebalo da se desi i sa Dečjim novinama i Takovom, jer te firme su nosile barjak Gornjeg Milanovca. Privreda je tada funkcionisala na drugi način, privrednici su se družili, držali ekonomsku a i političku situaciju grada, na neki način vodili grad, predsednik opštine nije mogao da uradi ništa bez dogovora sa privrednicima – rekao je za gminfo Zoran Dmitrović, bivši direktor MK „Rudnik“.

 

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(8 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top