- U proteklih godinu dana obavili smo specijalističku obuku za 4 generacije vojnika na dobrovoljnom služenju, preko 100 redovnih vojnika, 50 profesionalnih pripadnika Vojske Srbije i obuku 200 lica rezervnog sastava. Sproveli smo 18 kurseva i ostalih oblika usavršavanja za 198 pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane i bili učesnici multinacionalnih mirovnih operacija u Centralnoafričkoj Republici i Libanu, - sumirao je godišnje aktivnosti u Centru za obuku veze i informatike (COVI), na današnjoj proslavi Dana telekomunikacija u Milanovcu, komandant Centra, potpukovnik Nenad Dražinac.

Foto: GMinfo

Milanovačka kasarna “Vojvoda Radomir Putnik” bila je jutros domaćin visokim predstavnicima Komande za obuku Vojske Srbije, vodećim ljudima privrede, vrhu lokalne samouprave i sveštenstvu SPC na 11. Danu vojnih telekomunikacija.

Foto: GMinfo

Da su od prošlog do ovog praznika Veze VS, kako je rekao Dražinac, uspešno i kvalitetno radili, potvrdile su brojne kontrole pretpostavljenih komandi, zaključno sa nenajavljenom petodnevnom proverom ekipa Generalštaba.

- Nedvosmisleno, sa punom odgovornošću, ističem odlučno uverenje da će pripadnici naše jedinice i nadalje preduzimati i činiti sve za uspešno izvršavanje namenskih zadataka radi jačanja snage, jedinstva i očuvanja sopstvenog ugleda, ugleda VS u našem narodu i svetu, očuvanja časti vojničke profesije i spremnosti za odbranu najviših ljudskih, društvenih, nacionalnih i vojničkih vrednosti, - poručio je Dražinac.

Foto: GMinfo

Pukovnik Slaven Bošković, iz Komande za obuku VS, naglasio je vojnicima milanovačkog garnizona da je njihova jedinica čuvena i van granica kasarni, van granica opštine kao njenog sedišta.

puk. Slaven Bošković, foto: MNA

- Ime Gornji Milanovac, čak i kod onih koji nisu služili vojsku, u celoj Srbiji asocira upravo na rod veze naše vojske, rod sa veoma dugom tradicijom. Centar je i ove godine bio čvrst oslonac Komande za obuku u izvršavanju svakodnevnih, ali i posebnih zadataka; pa će, evo, za 7 dana biti i domaćin promocije najmlađoj generaciji podoficira na spomen kompleksu u Takovu, - najavio je Bošković.

Foto: GMinfo

Komanda obuke i garnizona dodelila je nagrade za pripadnike koji su se istakli u svom radu tokom prethodnih godinu dana, kao i priznanja odlazećim i bivšim pripadnicima Centra za zalaganje u najtežim trenucima po VS, a povodom 20 godina od NATO intervencije na SCG.

Foto: GMinfo

Ceo garnizon trenutno je angažovan na logističkim i protokolarnim pripremama za doček i smeštaj više stotina vojnika, koji će nekoliko dana u Milanovcu uvežbavati ceremoniju predviđenu za državnu proslavu povodom završetka obuke ovogodišnje izlazne klase podoficira VS, u Takovu 27. septembra.

Inače, COVI je od polugodišta prethodne školske godine “druga školska kuća” za 142 đaka obližnje OŠ “Momčilo Nastasijević” do završetka njene rekonstrukcije. Hor i recitatori ove obrazovne ustanove bili su učesnici današnje svečanosti.

Foto: GMinfo

Dan službe telekomunikacija VS prvi put ustanovljen je u januaru 2008. goidne kao memorijal na 20. septembar 1916. kada je, na predlog tadašnjeg ministra vojnog, Božidara Terzića, doneta Uredba o vojnom telegrafu, čime je veza postala poseban rod vojske, izdvajanjem iz sastava inženjerije.

Miloš Mijatović/GMinfo

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Počast tragično nastradalom reperu Daliboru Andonovu Gruu odali su i Milanovčani koji su u naselju Novi Kej na jednom zidu nacrtali grafit posvećen legendi srpske rep muzike koji je poginuo nedavno vozeći kajt u Beogradu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Neven je u trаdicionаlnoj medicini poznаt kаo biljka koja pomаže pri zаrаstаnju rаnа, opekotinа i nestаnku ožiljаkа, ublаžаva crvenilo, iritаciju i ekceme nа koži.

Penzionerka Mira Radojičić iz Gornjeg Milanovca, ljubav prema prirodi pretočila je u hobi kome se sve više posvećuje. Od lekovitih trava, uglavnom nevena i raznih ulja pravi kreme i sapune.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

U Mesnoj zajednici Lunjevica završeni su radovi na asfaltiranju nekategorisanog puta, od raskrsnice Petkovići do Stojičinog brda. Dužina asfaltirane deonice je 839 metara, a vrednost radova je oko 3 miliona dinara. U finansijskoj realizaciji radova učestvovali su lokalna samouprava i građani, u odnosu 3:1, saopštavaju iz PR službe kabineta predsednika opštine.

Predsednik Mesne zajednice Lunjevica Branislav Radovanović istakao je da je asfaltiranje ovog puta od velikog značaja za meštane Lunjevice, navodi se u saopštenju.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Kinološko udruženje "Gornji Milanovac" u subotu 28. septembra, tradicionalno zadnji vikend u mesecu, organizuje Nacionalnu izložbu pasa svih rasa na terenima sportske hale Breza.

- Očekujemo veliki odziv kako domaćih tako i stranih izlagača, a organizator ce se potruditi da i ove godine opravda epitet odličnog domaćina. Obezbeđen je bogat fond pehara i drugih nagrada, a najlepši psi izložbe, odnosno, njihovi vlasnici poneće ih svojim kućama. Pozivamo sve vlasnike pasa da svojim učešćem uveličaju ovu kinološku manifestaciju - kažu u Kinološkom udruženju.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 215
Go to top