IT

Facebook je počeo da prikazuje objave stranica, slavnih ličnosti i medija u regularnoj News Feed sekciji, umesto u Explore Feed sekciji, kao što je do sada bio slučaj, piše Mondo, a prenosi N1.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Najbrži internet na svetu ima Singapur, najsporiji Jemen, a Srbija je na 41. mestu liste sa 189 zemalja, pokazalo je novo istraživanje.

Za "skidanje" filma u HD tehnologiji u Srbiji u proseku treba nešto manje od sat i po, u Singapuru ni 19 minuta a u Jemenu više od dva dana, objavio je danas britanski cable.co.uk nakon analize podataka koje je prikupila istraživačka grupa M-Lab.

Gotovo 33.000 testova u Srbiji pokazalo je da je prosečna brzina interneta u zemlji 12,25 megabita u sekundi (Mbps).

U okruženju brži internet od Srbije imaju Mađarska, koja je na 15. mestu globalne liste, Rumunija je 18, Slovenija 25, Bugarska 27. a Hrvatska je odmah iznad Srbije, na 40. mestu sa brzinom od 12,57 Mbps.

Makedonija je 59. na planeti po brzini interneta, Bosna i Hercegovina 61, Crna Gora 71. a Albanija 78, pokazala su testiranja.

Inače, tokom 12 meseci do 10. maja ove godine širom sveta je sprovedeno više od 63 miliona testiranja brzine interneta.

Testovi su pokazali da najbrži internet ima Singapur, u proseku 55,13 Mbps, što je dovoljno za preuzimanje 7,5 GB HD filma za 18 minuta i 34 sekunde.

"Daunlodovanje" istog filma u Jemenu, zemlje koja je poslednja na listi i koja ima prosečnu brzinu od samo 0,34 Mbps, potrajalo bi više od dva dana.

Švedska, Tajvan, Danska, Holandija i Letonija beleže prosečnu brzinu veću od 30 Mbps, što britanska regulatorna agencija za telekomukacije Ofkom (Ofcom) definiše kao "super brzinu".

Istovremeno 139 zemalja ima prosečnu brzinu interneta ispod 10 Mbps, što je, prema Ofkomu, minimalna brzina koja može da odgovori potrebama tipične porodice.

Medju 30 zemalja sa najbržim internetom uglavnom su države Evrope i Azije dok je u Africi više od polovine zemalja sa najslabijim performansama, objavio je cable.co.uk koji pruža savetodavne usluge o britanskim provajderima interneta, TV i telefonije.

 

 

izvor:beta.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Pravila EU bi mogla biti prekršena ukoliko kao poslodavac želite da „izguglate“  dodatne informacije o potencijalnim kandidatima.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Prva kuća urađena 3D štampačem je pravi dokaz da nove tehnologije primenu nalaze gotovo svuda i da granica skoro pa nema.U predgrađu Moskve je, zahvaljujući tehnološkom startup-u Apis Cor, za manje od 24 sata i manje od 11.000 dolara izgrađena prva 3D „štampana“ kuća.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter


Slovenački proizvodjač električnih uredjaja MAG-LEV Audio predstavio je prvi gramofon s lebdećom pločom, prenela je danas agencija STA.

Ta kompanija je pokrenula kampanju na portalu Kikstart (Kickstart) za prikupljanje 300.000 evra za proizvodnju gramofona koji magnetnom levitacijom (mag-lev) omogućava da ploča ne dodiruje točak.

Prvih 100 pretplatnika bi trebalo da dobije gramofon po ceni od 700 evra, a procenjuje se da će koštati izmedju 1.250 i 1.350 evra.

 

 

 

beta.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Generalno, korisnici emotikona nemaju uticaj na ponudu istih. EmojiRequest menja ovaj trend dozvolivši korisnicima da biraju smajliće.

EmojiRequest je sajt, ali i aplikacija, gde možete glasati za nove smajliće. Emotikoni sa najviše glasova će se pojaviti u ponudi emotikona na androidima. To je cilj koji su sebi postavili osnivači sajta i aplikacije, a rezultate će prezentovati Unicode Konzorcijumu koji odlučuje da li će izabrani emotikoni uopšte ući u novu emoji-rundu.

Psssst ili Sssst

U ovom trenutku najpopularniji emoji su Pssst smajlić, prekršteni prsti, smajlić koji psuje i zaljubljeni smajli. Za one koji bi da glasaju potrebno je da imaju Facebook nalog.

U prošlosti je Konzorcijum već popuštao pred pritiskom spolja (ženstveniji izgled emoji-ja zahvaljujući Google) tako da se kreatori akcije nadaju da će moći da utiču na novu rundu emotikona.

 

computeridee.nl

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Kako prenosi Reuters, nemački proizvođač automobila Audi radi na tehnologiji koja će ostvariti komunikaciju sa semaforima.

Američki Audi, čiji je vlasnik Volkswagen, najavljuje selekciju 2017 Q7 i A4 modela koji seu napravljeni nakon 1 juna 2016. godine opremljenu ovim sistemom.
Ova verzija tehnologije poznata kao „V- do-I“, ( vehicle to infrastructure) na monitoru objavljuje odbrojavanje pre nego se svetlo na semaforu promeni u zeleno i isto tako odbrojava kada je prekasno proći kroz zeleno pre promene u crveno.

-Ovo je naš doprinos komfortu, a ne bezbednosti,- rekao je Pom Malhotra, generalni direktor Audi divizije.
"Displej će nestati nekoliko sekundi pre nego se svetlo na semaforu promeni kako bi se vozač skoncentrisao na vožnju u raskrsnici"-, rekao je Malhotra. Buduće verzije će biti umrežene sa navigacionim uređajima u autu i sa start i stop funkcijom. Takođe se razmišlja o dodavanju funkcije saveta za brzinu.

Za sada je planirana komunikacija semafor/ Audi u pet do sedam Američkih gradova u 2016. S tim što će se gradovi uključivati jedan po jedan. Još uvek nisu otkrili koji su to gradovi.

Proizvođači auta se takmiče u razvoju komunikacija na relaciji auto- auto „V- do-V“, gde bi auta komunicirala međusobno i doprinela samnjenju nezgoda, zagušenja u saobraćaju i opterećenju na putevima.

Za sada je problem sigurnost mrežne komunikacije ali i kooperacija među transportnim agencijima.

 

insurancejournal.com

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Nova aplikacija Pokemon Go koja je uzdrmala svet nije samo obična igrica, Pokemon Go je igrica proširene ralnosti, a to znači da morate izaći iz kuće, napustiti svoje fotelje i uložiti malo dodatnog truda... Šetnjom po prirodi (u stvarnom svetu), nailazite na slatka, mala i divlja pokemon stvorenja, a vaš zadatak je da ih uhvatite i istrenirate da se bore sa drugim pokemonima...

Koncept je osmišljen već 2014. Autori su Satoru Iwate iz Nintenda i Tsunekazu Ishihare iz The Pokemon Company u saradnji sa Googlom, pod nazivom Pokemon Challenge. Ishihara koji je već radio na razvoju Niantic-ove reality igre Ingress, i video je idealnog partnera u Pokemonu. Iskoristio je podatke koje je ranije upotrebio sa Ingress i 2015. posvetio igricu nekadašnjem partneru Iwati koji je u međuvremenu preminuo. Soundtrack je radio dugogodišnji Pokemon kompozitor Junichi Masuda, koji je u ovom slučaju radio kao asistent na dizajnu. Dizajn je delo Dennisa Hwanga, nekadašnjeg Googlovog dizajnera, kreatora loga za Gmail.

Beta test je u Japanu urađen u aprilu kako bi igrači učestvovali u kreiranju konačne verzije ove igrice. Međutim sam beta test je kasnije proširen u druge zemlje. Od nedavno je ova aplikacija i u Srbiji.

Nakon instalacije i pokretanja aplikacije, unesite prvo svoj datum rođenja. Zatim odaberete jedan od dva različita načina da se prijavite u igru: preko Google ili preko Pokemon trener kluba. Igrači savetuju da odaberete opciju Google jer je vaš android telefon sigurno već povezan sa vašim Google nalogom... a i Pokemon trener klub je uvek preopterećen. Moraćete još i da dozvolite pristup vašoj GPS lokaciji... To nije opcija - to je uslov, jer kao što rekosmo, Pokemon Go je igrica proširene realnosti.

Kada budete ubačeni u igru, odmah će vam na osnovu mape postati jasno zašto je bilo neophodno omogućiti pristup GPS lokaciji pri pokretanu igrice... Pokemon Go mapa svakako nije precizna kao Google mapa, ali ćete sigurno prepoznati svoj kraj. Sigurno ćete se lako snaći kada budete krenuli u lov na pokemone...

Pokemon Go plus, foto:pokemon.com

Kako bi doživljaj bio što realniji početkom prošlog meseca na evropskom tržištu se pojavio i dodatak Pokemn GO-Plus. Gadget koji možete nositi kao narukvicu i kojim možete zarobiti ili u slučaju napada osloboditi Pokemona. Takođe ovaj uređaj prati dešavanja u igri i upozorava vas pomoću led lampica, a nosi se oko zgloba kao narukvica.

 

 

izvor:pokemon.com

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Privremena tech tetovaža prati ekspresije vašeg lica i čita muskulatornu aktivnost

Privremene smart tetovaže, kao koncept Microsoft Research's Tattio, pojavljuju se sve češće u člancima o istraživanjima novih tehnologija. Ovim pričama se pridružila nalepnica – nano tetovaža koju je razvio Univerzitet u Tel Aviviu, dizajnirana za nošenje na obrazu.

Ako se pitate zašto bi neko nosio tetovažu na licu, upravo zbog potencijalnih medicinskih aplikacija. Kreator projekta, profesor Yael Hanein iz centra za nanonauku i nanotehnologiju tvrdi da ova nalepnica može podjednako da prati i meri mišićnu aktivnost i aktivnost nervih ćelija, a da pacijente ne ometa u svakodnevnim aktivnostima. Zapravo je ova nalepnica alternativa za zadržavanje pacijenata na bolničkim odelenjima za razna ispitivanja.

Nalepnica koristi karbon elektrode i nanotehnologije, provodnike presvučene polimerom u cilju boljih performansi i prijanjajućom površinom kako bi se elektrode zalepile za kožu.

Specijalan dodatak je čitač emocija. Funkcioniše čitajući i analizirajući elektro signale mišića.

- Mogućnost da definišemo i analiziramo emocije ima mnogo potencijala,- rekao je profesor Hanein, i dodao,

-Marketing, mediji, socijalne institucije- svi žele da testiraju uticaj pojedinih proizvoda i usluga na publiku. Istraživači širom sveta se trude da mapiraju analize izraza lica, uglavnom preko fotografija i smart softvera. Naš proizvod nudi direktnije rešenje.

Medicinski Centar Tel Aviv planira da privremene tetovaže iskoristi za praćenje pacijenata sa neurodegenerativnim bolestima. Po rečima profesora Haneina, ova spravica se može koristiti kao pomoć kod pacijenata koji su pretrpeli infarkte mozga ili amputaciju dela lica, za kontrolu veštačkih implanta.

 

Izvor: Engadget

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Kompanija LG napravila je televizor koji tera komarce, a indijski ogranak ove komapnije  počela je da prodaje neobične televizore koji imaju mogućnost da oteraju komarce iz prostorije gde se nalazi televizor.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 3

 

 

 

 

 

 

 

Go to top