IT

Facebook je počeo da prikazuje objave stranica, slavnih ličnosti i medija u regularnoj News Feed sekciji, umesto u Explore Feed sekciji, kao što je do sada bio slučaj, piše Mondo, a prenosi N1.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Najbrži internet na svetu ima Singapur, najsporiji Jemen, a Srbija je na 41. mestu liste sa 189 zemalja, pokazalo je novo istraživanje.

Za "skidanje" filma u HD tehnologiji u Srbiji u proseku treba nešto manje od sat i po, u Singapuru ni 19 minuta a u Jemenu više od dva dana, objavio je danas britanski cable.co.uk nakon analize podataka koje je prikupila istraživačka grupa M-Lab.

Gotovo 33.000 testova u Srbiji pokazalo je da je prosečna brzina interneta u zemlji 12,25 megabita u sekundi (Mbps).

U okruženju brži internet od Srbije imaju Mađarska, koja je na 15. mestu globalne liste, Rumunija je 18, Slovenija 25, Bugarska 27. a Hrvatska je odmah iznad Srbije, na 40. mestu sa brzinom od 12,57 Mbps.

Makedonija je 59. na planeti po brzini interneta, Bosna i Hercegovina 61, Crna Gora 71. a Albanija 78, pokazala su testiranja.

Inače, tokom 12 meseci do 10. maja ove godine širom sveta je sprovedeno više od 63 miliona testiranja brzine interneta.

Testovi su pokazali da najbrži internet ima Singapur, u proseku 55,13 Mbps, što je dovoljno za preuzimanje 7,5 GB HD filma za 18 minuta i 34 sekunde.

"Daunlodovanje" istog filma u Jemenu, zemlje koja je poslednja na listi i koja ima prosečnu brzinu od samo 0,34 Mbps, potrajalo bi više od dva dana.

Švedska, Tajvan, Danska, Holandija i Letonija beleže prosečnu brzinu veću od 30 Mbps, što britanska regulatorna agencija za telekomukacije Ofkom (Ofcom) definiše kao "super brzinu".

Istovremeno 139 zemalja ima prosečnu brzinu interneta ispod 10 Mbps, što je, prema Ofkomu, minimalna brzina koja može da odgovori potrebama tipične porodice.

Medju 30 zemalja sa najbržim internetom uglavnom su države Evrope i Azije dok je u Africi više od polovine zemalja sa najslabijim performansama, objavio je cable.co.uk koji pruža savetodavne usluge o britanskim provajderima interneta, TV i telefonije.

 

 

izvor:beta.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Pravila EU bi mogla biti prekršena ukoliko kao poslodavac želite da „izguglate“  dodatne informacije o potencijalnim kandidatima.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Prva kuća urađena 3D štampačem je pravi dokaz da nove tehnologije primenu nalaze gotovo svuda i da granica skoro pa nema.U predgrađu Moskve je, zahvaljujući tehnološkom startup-u Apis Cor, za manje od 24 sata i manje od 11.000 dolara izgrađena prva 3D „štampana“ kuća.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Open Water takođe želi da nam čita misli


Stručnjaci inženjeringa za Facebook i Oculus VR pokušavaju da promene gejmerske salušalice u pristupačne slušalice koje će očitavati funkcije našeg mozga. Novi start-up projekat Open Water na čijem je čelu Mary Lou Jepsen želi da pomogne doktorima u otkrivanju kancera, srčanih obolenja, Parkinsonove i Alzhajmerove bolesti visokim radio talasima upakovanim u nosive Magnetne rezonance.

Ovaj čitač mozga računa na Peter Gabriela kao savetnika i još uvek razvija teoriju kako bi ovi nosivi aparati mogli da pročitaju i analiziraju mozak onoga ko ih nosi. Jepsenova, koja je radila na Google X, Intel i MIT Media Lab, je najnoviji stručnjak visokog profila ponikla u Silikonskoj Dolini a okrenula se isključivo nosivim gadgetima u službi zdravstvene zaštite.

Ideja nije nova, postoji već deset godina u fazi razvoja, zato se postavlja pitanje : Odakle interesovanje, baš za mozak? Jepsenova je pobedila tumor mozga, ali i nakon 20 godina od operacije i dalje uzima terapiju. Cilj joj je, kaže da svaki doktor može u svojoj ordinaciji da priušti ovaj portabl skener i detektuje kancer i slična obolenja u ranoj fazi.

Detalji samog projekta su još uvek skriveni, ali imajući u vidu široku upotrebu pametnih uređaja, tableta i VR-a možda ovaj projekat zaista i zaživi.
-Najveći izazov je da mašinu koja košta pet miliona dolara spakujemo u elektroaparat koji će imati cenu nosivog gadgeta. A mogućnosti jednog ovakvog uređaja bi bile neverovatne,- izjavila je Jepsenova za Xconomy.

Open Water će raditi sa istraživačima na Univerzitetu Berkley koji se već bavi istraživanjima mozga. Jedan od ciljeva ovog startup-a je pomoć preživelima moždanog udara u procesu oporavka i stvaranje protetičnog pomagala kod osoba kojima je odstranjen deo mozga.
-Možda možemo i da komuniciramo sa životinjama u smislu skeniranja njihovog mozga i uz pomoć dobijenih snimaka zaključimo o čemu razmišljaju,- rekla je i dodala...

-Tako malo znamo. Delfini se smatraju izuzetno inteligentnima, možda uspostavimo komunikaciju sa njima.

Bilo kako bilo, projekat je još u fazi razvoja, a kada će se zaista realizovati još uvek nije poznato.

 (wareable.com)

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Prodor tehnologije u pomoći kod slabovidosti

Ove pametne naočari pokušaće da promene svet na polju očnih bolesti i tako sa scene potisnu Microsoft Holo Lens.
U cilju pomoći kod očnih tegoba kao što su degeneracija makule, glaukom, noćno slepilo i druge, Osterhout Design Group i NuEyes su konačno na tržište izbacili smartnaočari početkom godine predstavljene na CES sajmu u Las Vegasu. NuEyes-ova sočiva i odgovarajuću softver zajedno sa ODG- jevim ramom čine R-7 smartnaočari koje obećavaju pomoć onima koji zbog slabog vida imaju teškoće u čitanju, vožnji, geldanju televizije… R-7 se aktiviraju glasom, napajanje je baterijsko i prati ih 3D stereoskopski ultra-transparentni HD displej, brza bežična povezanost i pozicioni senzori. Opremljene su kamerom rezolucije 1080 pixela koja beleži 60 fremova u sekundi. NuEyes projektuje uvećanu sliku koju je kamera zabeležila.


Opremljena je dodacima koji olakšavaju bolju vidljivost pisanog materijala ali ima nedostataka na polju portabilnosti, senzora i kamere koja može više. Sve ovo uračunato je u cenu od 3000 do 6,195 dolara. Ukoliko rešite da kupite verziju NuEyes Easy pre izslaska NuEyes Pro, komapanija će vas častiti besplatnom nadogradnjom softvera za prelazak sa jedne na drugu verziju.
Mark Greget, osnivač i izvršni direktor NuEyes-a tvrdi da ukoliko proizvod odobre određene kompanije za zdravstveno osiguranje, postoji šansa da troškovi budu kompletno pokriveni za starije, veterane i slabovide iznad određenog procenta oštećenja vida.


Izvor: (wareable.com)

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter


Kameru koja ide uz kanal za sadržaj VR na 360 stepeni

Dosadašnji uređaji za snimanje pod uglom od 360 stepeni su imali notu Frankenštajna sa više uređaja spojenih u jedan aparat.
Cena Omni kamere će biti 5.000 dolara, a za tu cenu, samo u pretprodaji, dobijate šest kamera u jednom uređaju, softver u boji, pametno upravljanje, kablove, memorijske kartice.

Uz novi paket firma GoPro lansira i GoPro VR set uz kanal za snimanje pod uglom od 360 stepeni i video u VR-u. Ova platforma će biti dostupna za korisnike iOS i android aplikacija. Predstavljen je i wireless streaming alat LiveVR. Inicirana prošle godine, imenovana u februaru, ovo je zvanično prva sferna kamera iz GoPro-a. Za razliku od predhodnih, Omni je prilagođena profesionalnim korisnicima pa je tako, verovatno, i najskuplja sa šest crnih kamerica iz firme GoPro do sada. Jevtinija je od Googlove Jump VR (15.000 dolara), ali nije ni u kategoriji jevtinih. 

Početkom godine lansirane su VR kamere LG 360 CAM, Samsung Gear 360. Najskuplja VR kamera za sada je Nokia OZO i za nju treba izvojiti 60 hiljada dolara.

(izvor: Engadget.com)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

To je bilo baš brzo: McLarenov $372,600 vredan, 675LT Spider super auto već rasprodat
McLaren je svoj super auto, 675LT "Long tail" Spider, predstavio 3. Decembra, a već je rasprodat.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter


Dobra vest u svetu električnih automobila, odlučeno je da se pokrene linija Porscheovog Mission E! Ljubitelji automobila su ga videli na Frankfurtskom Motor Show-u ove godine, a i izašlo je i obilje fotografija na internetu. Sa električnim modelom proizvođač ne samo da želi da se nosi sa konkurencijom već obećava i dobre performanse.

                                    
Dakle Mission E neće biti samo atraktivan za videti. Ne radi se samo o snazi koju ova Nemačka „zver“ razvija, Porsche je vreme i novac investirao u razvoj sportskog auta koji će za nijansu biti brži nego što su poštovaoci naviknuti. Naime, najbrži do sada. Baterija se puni za 15 minuta do 80% kapaciteta. Dobra vest.
Krišom smo svi zainteresovani koju snagu može da razvije. Efikasnost je o.k., brže punjenje je poželjno, ali Porsche bi trebao da „rasturi“. Mission E obećava snagu od 600+ konjskih snaga koje će se truditi da postigne ubrzanje od 0 do100km/h za manje od 3,5 sekunde.
Sa jednim punjenjem akumulatora prelazi do 500 km.
Sa Mission E Porsche postavlja neku vrstu Tesla „ubice“ na tržište. Dok se ne pojavi možemo uživati u fotografijama.
Izvor/foto(tech365.nl)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

The Void (The Vision of Infinite Dimension)

Zaboravite Paintball i Lasere, revoluciju na tržištu donose igrice u kojima ćete proživeti avanturu. Ova 5D tehnologija je potpuno nova, a uskoro se očekuju i prvi centri Virtuelne zabave (VEC-s), u Americi, Evropi i Aziji.

Igrači se opremaju virtuelnim headsetom, i specijalnim odelima. Ono što je jedinstveno je to što se ova igra uklapa u realno okruženje snabdeveno mnoštvom efekata. Realan osećaj vlage, pare, hladnoće, raznih mirisa daje ovoj igri, zbog koje se ipak mora izaći iz kuće, ekstra dimenziju.

Nije ni čudno to što je ova igra za sada najrealističnija, ako znamo da su osnivači i kreatori VOID-a stručnjaci među kojima je i Curtis Hickman koji je dizajnirao iluzije za Davida Copperfilda i Chrisa Angela. Vodite rat sa vanzemaljicama ili pronađite put ka slobodi iz najdublje tamnice. Svaka avantura je dizajnirana za 30-o minutno igranje.

Zaključujemo da je slogan „Zašto gledati avanturu kada možete učestvovati u njoj“ zaista na mestu. Dok se centri za VOID ne pojave možemo doživeti delić avanture na zvaničnom sajtu thevoid.com.

Izvor thevoid.com

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top