Guglovanje za poslodavce može postati problem

Ilustracija Ilustracija foto: go_office,nl

Pravila EU bi mogla biti prekršena ukoliko kao poslodavac želite da „izguglate“  dodatne informacije o potencijalnim kandidatima.

Poslodavci koji online „kopaju“ dodatne informacije o kandidatima za posao, mogli bi lako da pređu granicu i prekrše zaštitu privatnosti (pravilo Evropske Unije o zaštiti privatnosti). Takođe kontaktiranje konurenata preko njihovih Twitter, Facebook i naloga na društvenim mrežama dozvoljena je prema nadzornim organima za zaštitu autoriteta, samo ako imate „debeo“ razlog za to.

Radna grupa za Član 29. je postavila smernice. Onlajn ponašanje, i na otvorenim društvenim mrežama, smatra se kao i ponašanje na javnom mestu. Ovakva vrsta zaštite, prema zaključku radne grupe morala bi da se pravno potkuje.

Podaci koji se prikupe na društvenim mrežama,sa naloga kandidata za posao ne bi smeli da utiču na odluku o iprjemu na posao niti o mišljenju o zaposlenom, navodi se u tački 5.1. mišljenja Radne grupe za Član 29.

Online agenti CareerBuilder zaključuju da bi 60 odsto poslodavaca imalo problem ukoliko se ovo pravilo usvoji i postane Zakonska obaveza,odnosno pravna odgovornost. Zabrana online procesa u zapošljavanju je dakle kompleksan problem povrede privatnosti kandidata.

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

 

 

 

 

 

 

Go to top