ŽELJE, ČESTITKE…

SREĆNA NOVA GODINA


Kraj stare i početak nove godine je, tradicionalno, mesto za susretanje želja, čestitki i novogodišnjih poklona. Na stranicama našeg portala će ove godine izostati pokloni, jer ni nama ove godine niko nije dao ni ono što smo zaradili, a kamoli da nam je nešto poklonio. Zato ćemo i mi, ovom prilikom samo čestitati i poželeti, a za ostvarenje će se, valjda, pomenuti sami pobrinuti…

Na početku - predsednik Kovačević… Želimo mu da mu Deda Mraz u razmedju dva leta podari pribor za kampovanje, jer bi to bilo u skladu sa preporukom njegove stranačke potpredsednice, a prilikom gostovanja u našem gradu, tokom kojeg je svim gradjanima objašnjeno da nam je svima bolje, jače i brže, ali, ako hoćemo još, onda DK mora “da kampuje” ispred kabineta prvog čoveka i … pa, premijerke.

Predsedniku SO, Lazaru Nikoliću želimo da u narednoj godini mikrofoni u opštinskom parlamentu budu podešeni samo na frekvenciju njegovog i glasa predsednika opštine, što i nije želja daleka od ostvarivosti.

Direktoru JP za izgradnju, Božidaru Vučetiću, želimo da plan poslovanja ostvari za 200, pa i više odsto, a da u tome ima najmanju pomoć raznih “paukova” i drugih insekata i gamadi. Rukovodiocu komunalnog preduzeća želimo da u sledećoj godini gazduje nekim preduzećem koje neće biti toliko atraktivno za direktorovanje, pa da nema toliko protivnika, sa, ili bez razloga.

Načelniku Opštinske uprave želimo da u sledećoj godini zadrži svoje sadašnje radno mesto, s obzirom na vetrove koji duvaju iz Arilja. Šefu kabineta (da li se tako zove?) želimo da i zvanično, a ne samo izmedju redova, postane urednik nekog medija iz našeg grada.

Direktoru Centra za socijalni rad želimo da i sledeće godine napreduje u službi, pa da postane direktor, recimo, jedne slične firme iz našeg grada koja ima licencu. Ma šta to značilo i bilo moguće.

Predstavnicima opštinske opozicije želimo da se, konačno, opredele i stanu na jednu stranu, makar ona bila jasno profilisana. Mnogim milanovačkim privatnicima i privrednicima želimo da pročitaju Njegoševo pisanije o “čojstvu i junaštvu”. Kolegama i “kolegama” bi u novoj godini, da možemo, darovali razliku izmedju forme i sadržine, izmedju bitnog i nebitnog, izmedju pismenog i nepismenog…

Milanovačkom pozorištu bi valjalo da zadrži siguran korak i visok pogled, a da, bar prema darovima nadležnih, izgubi prefiks “amatersko”.

Radnicima Opštinske uprave i javnih preduzeća želimo da mogu slobodno na hodniku, na ulici ili bilo gde, da se jave svojim kolegama ili drugim ljudima koji ne misle onako kako je preporukom države propisano, a da, za uzvrat, ne izgube svoju službu.

“Norveškoj kući” želimo dobru posetu i što više plaćanja kešom, a manje potpisom ili karticom, dok samim Norvežanima želimo da prestanu da se krste (ukoliko nisu ateisti), koga su to oni spasavali i pomagali tolike godine.

Semaforu kod “Bioskopa” želimo da oživi, novozasadjenom drveću na gradskom trgu da olista, Despotovici da ima prirodnu boju, započetim zgradama u gradu da sledeće godine u ovo vreme njihovi prozori budu okićeni, a Brdu mira da ponovo bude mesto okupljanja mladih u Milanovcu, makar i tajno i samo u noćnim satima…

A, da, svima koji nisu pomenuti, bar oni što su očekivali, želimo da postanu makar malo bitni, pa se sledeće godine pojave na ovom istom mestu u isto vreme.

 

Redakcija GMinfo portala

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(16 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top