Pranjanska razglednica - AMERIČKA VIOLINA

piše Goran Trifunović

Ćutanje je zlato, ćutati je teško, ako ste u pravu, niste dužni nikom da ćutite... To je pravilo od davnih dana, ali čini se da je poslednjih godina „iščilelo“. Zašto? Ha, pa znate valjda zašto... „Što si toliko bezobrazan?“, pitaju nas pripadnici Stranke, ako bilo šta realno kažemo o njihovom radu. „Što si toliko bezobrazan?“, sledeće je pitanje. „Ti si bip-bip-bip-bip-bip-bip“, nastavlja se tirada. Ispada da smo mi njima krivi, a da oni, koji nas godinama unižavaju i ponižavaju, „rade u našem interesu“. Šta ćemo sad? Da li da se žalimo onom istom narodu koji se nama žali zbog svih gluposti svakodnevne vlasti, ili da tom istom narodu ispričamo priču o tome kako je naša zemlja najjača, najjsnažnija, najjbolja, najjnaprednija... Rate, gde si?

 

Kao primer cenzure, novinaru ovog portala je poručeno da „ćuti dok ne prodju Amerikanci“. Okej. Amerikanci su na Galovićima sledećeg vikenda (ne videh najavu na nekim drugim medijima, koji uzimaju debele pare od milanovačke opštine, a samim tim i meštana pranjanskog kraja), ali violinu smo najavljivali danima... Hrabrost i herojstvo Pranjanaca, možda, nekoliko dana. Zašto? Na kojoj adresi da potražimo odgovor? Možda na istoj onoj koja nam je ostala dužna odgovore na pitanja o budžetu pranjanske violine? E, moj Blagoje... Takodje, pitanje je i ko će dočekati Amerikance na Galovićima... Kažu: „Doći će Vučić“. Prvo,ko ga je zvao? Drugo, što dolazi? Treće, gde je bio do sad? Takodje, Predsednik opštine, za sada naše, pre otprilike godinu dana, prekinuo je diplomatsku saradnju sa američkom ambasadom, široj javnosti iz, za sada, nepoznatih razloga...

Opet, šta ćemo sad? Da li na Galoviće neće doći ambasador, ili predsednik? Ko će od njih dvojice osećati krivicu i koga će savest peći toliko da ostanu kod Ustaše na rakiji? Najgore je, ipak, što narod mora da razmišlja o njima i da razmišlja šta će oni da se dogovore. Pardon, istale... A, vama je, narode, isto.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(14 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top