Porodične tajne - Domaći gost

foto: pixabay.com


Piše Goran Trifunović

U nekoj dalekoj galaksiji, postojalo je jedno, veliko i srećno selo. Meštani su bili bogati, srećni, i svakog dana ih je bivalo sve više, jer su svi hteli da budu deo te priče.

Dodje ta informacija i do vrhovnog poglavnika, koji raširi kartu svoje zemlje ispred sebe, pronadje ime sela na njoj i reče podanicima:

„Idem ja u to selo!!! Kako me do sada niko nije obavestio da takvo selo u našoj galaksiji postoji? Pa, valjda bi se pohvalio drugim vlastodršcima... Oni, jadni, i ne slute kakvo mi selo imamo u našoj zemlji. Eh, šta bi oni dali da imaju tako nešto... I, da vam kažem- niko pre mene nije imao ovako uspešno selo u svojoj zemlji. A, mene napadaju... Neka me napadaju. Meni je bitno da gradjanima bude bolje. Ako ne sad, ono za godinu, dve, najviše dve i po“, prozbori poglavnik i naredi da se organizuje njegov dolazak u to, najnaprednije selo u zemlji.

Stiže i u selo aber o poseti poglavnika. Uzbuni se selo, pogotovu onaj deo koji je poglavnika voleo više nego sebe. Oni drugi se i nisu nešto preterano „strunili“, ali, dobro, oni su bili manjinski deo sela. Od onih koji izadju...

Krete selo da se umiva, kretoše seljani da se umivaju, da se peru „iza uveta“, dodje zubar iz grada, ne bi li onima koji nemaju zube, „udario“ zube za poglavnikovu posetu. Da se ne bi, slučajno, desilo da se neko nasmeje poglavniku, a nema sve zdrave zube... U državi koja toliko vodi računa o oralnoj higijeni.

Takodje, i djaci su morali biti uključeni u doček. Organizovan je prevoz, iako, u sličnim situacijama, „podvoz“ nije postojao. Ipak, bilo je potrebno da selo pokaže koliko podržava poglavnika, pa da očekujemo šta će nam udeliti... A, ispostaviće se da nam je obećao svašta... Aerodrome, fabrike, avione, kamione, bolje plate, penzije, bolji život, srećne ljude, porodično blago... Šta ćemo od toga dobiti, zavisi samo od nas... Stvarno!!! Budućnost je pred nama...

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top