PIŠE Goran Trifunović  

Sajt GMinfo „hakovan“ je ovih dana, pa redakcija ima mnogo problema u daljem funkcionisanju. Slučajno? U ovom trenutku? Hm...

Naša mala redakcija je navikla na napade sa raznih strana i stranputica, ali, ovome se nismo nadali. Da se ne lažemo- uprkos svemu nam malo i imponuje što neko nas „hakuje“. Znači da smo čitani, bitni, ozbiljni, da neko oseća da možemo da mu pomutimo nekakve planove, da možemo da budemo pretnja za nečije nečiste namere...

Ipak, malo je neobično da se naš sajt napada baš u trenutku kada se, pa ne čak ni kritički, već više realno, piše o aktivnostima opštine, odnosno, nekih preduzeća. Svi se prave nevešti i, kao, „ne čitaju šta to mi pišemo“, ali, u razgovoru se uvek ispostavi da ti „neupućeni“ uvek bolje znaju i gde su u našim tekstovima i tačka i zarez, a kamoli veliko i malo slovo.

Ipak, ono što postaje malo i nesnosno, to je ponašanje odredjenih predstavnika vlasti, na raznim nivoima, koji se ponašaju prema novinarima kao da su oni njihove sluge i da moraju slepo da ih slušaju i slede njihova uputstva, a za uzvrat će dobiti „mrvice sa gospodarevog stola“. Ipak, nas su pomešali sa nekim „novinarima“, odnosno, polupriučenim „kovačima“, koji, zarad šake srebrnjaka pristaju da kleče i da mole, umesto da rade svoj posao. A, da, ne znaju ga, odnosno, njihov posao je nešto drugo, što nema blage veze sa pisanjem, čitanjem i ostalim oblicima osnovnog školstva.

Kada vas konobar lepo usluži, darujete ga bakšišom, prodavačica je ljubazna prema vama, platite robu, pa se ponovo vratite u istu radnju, ako vam putari očiste put, platite im piće, ako vam ministar od vaših para napravi put, napravite mu, čak, i spomenik. Samo novinar kada radi svoj posao, onda „on ne valja“, „ne misli dobro svojoj sredini“, „ništa lepo ne piše“, „samo kritikuje vlast“... Jeste li čuli da je izmišljeno ogledalo?

 

 

  

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(14 glasova)

 

 

 

 

 

 

Go to top