Kultura

Milanovačko pozorište je najzad organizovalo svoj prvi festival! Oni su i do sada od onog „amaterski“ imali samo to da iskreno vole teatar ali su u svemu ostalom oduvek bili vrhunski profesionalci. Svojim „Takovskim cvetima“ su to samo i potrvrdili.

Prvo i osnovno: odličan izbor članova žirija, kompetencija iznad svega. Svima nadaleko poznat osmeh Ljiljane Dragutinović i dva pozorišna reditelja, Draoslav Šilja Todorović i Rajko Rakićević, garantuju studiozno i nepristrasno odlučivanje za razliku od nekihfestivalskih žirija na jugu Srbije o kojima nećemo sad... Odličan i kreaivan izbor predstava, čiji nazivi i ansambli obećavaju uzbudljive noći u Gornjem Milanovcu. O sceni i uslovima u Kulturnom centru ne treba trošiti reči, takvim se mogu podičiti samo prestonički teatri!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Kulturni centar Gornji Milanovac raspisao je konkurs za učešće na 15. Međunarodnom bijenalu umetnosti minijature. Otvaranje izlozbe je predviđeno za 23. april 2020. godine. Rok za dostavljanje radova je 31. oktobar 2019. godine. Mesto otvaranja je Moderna galerija Kulturnog centra, a postavka će trajati najmanje dva meseca.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u holu ispred velike sale izložbu “Bjelopoljski slikari”. Postavku izložbe čine radovi pobednika likovne manifestacije “Bjelopoljsko likovno proleće”, koja u gradu pod Obrovom traje punih 26 godina.

Otvaranje izložbe je u 18 sati.

“Bjelopoljsko likovno proleće”

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 153
Go to top