Kultura

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije vreme, dok će ujutru po kotlinama i duž rečnih tokova biti kratkotrajne magle, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće uglavnom slab, južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće od pet do 11 stepeni, najviša dnevna od 23 do 26 stepeni.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Na Svečanoj skupštini Nacionalnog komiteta ICOM Srbija, održanoj 16. maja 2019. godine u Narodnom muzeju u Beogradu, Muzej rudničko-takovskog kraja je dobio priznanje za posebno zalaganje tokom manifestacije Muzeji za 10. Priznanje je uručila Suay Aksoy, profesor muzeologije iz Turske i predsednica Međunarodne asocijacije muzeja (ICOM).

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u petak, 17. maja 2019. godine u Modernoj galeriji knjigu “Pesma nikad dopevana” - Glose, soneti, pesme slobodne forme i autopoetički iskazi uz njih, koju je priredio Milivoje Trnavac.

Reč je o četvrtoj knjizi iz edicije “Slovo ljubve” u kojoj su objavljene pesme pristigle na Konkurs za Četvrti festival poezije “Za tebe ljubavi moja”.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 127
Go to top