Kultura

Održan 12. Festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac, „Školska scena“ 2018.

 

Kultura i njeni visoki dometi počivaju na trajanju, opstajanju i kontinuitetu. To ne znači da se „visoki“ datumi kulturne istorije imaju praznovati i obeležavati samo pomenom velikih imena i svetlih likova, vencima i praporcima. To pre svega znači da u stvaralaštvu na polju kulture imamo obavezu da se identifikujemo sa svim našim prethodnicima koji su svojim nesebičnim, pregalačkim radom otvorili mogućnosti za razne vrste umetničkog izražavanja. Korak dalje, moramo biti svesni toga da im pravu počast ukazujemo samo ukoliko nastavimo da zidamo onu veliku i lepu građevinu u čijem temelju počiva njihovo delo. (Miodrag Danilović)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Subota, 19. maj 2018, Sinđelićeva 7, od 17.00 – 00.00

Sedmu po redu Noć Muzeja koju organizuje Muzej rudničko-takovskog kraja otvaramo u ambijentu naše izložbe ŽIVOT U SNAZI MOTORA
- 17:00 Defile bajkera i biciklista kroz grad (Bajker klubovi: ,,Lonely riders“, ,,Teške boje“, ,,Gornji Milanovac“ i biciklisti rekreativci)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

U okviru manifestacije Muzeji za 10, najveći srpski pisac epske fantastike današnjice Aleksandar Tešić,  gostuje u Muzeju rudničko-takovskog kraja u četvrtak 17. maja, u 19 sati u galeriji.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 153
Go to top