Kultura

Danas, 20. novembra, u 19 sati u Galeriji Muzeja rudničko-takovskog kraja biće održano predavanje Srpske godine prof. dr Ludvika Hiršfelda.


Tema predavanja je život i rad dr Ludvika Hiršfelda, sa posebnim akcentom na njegov rad u srpskom vojnom sanitetu tokom Prvog svetskog rata. Kroz priču o životu i radu dr Ludvika Hiršfelda ispričana je priča o zločinima austrougarske vojske u Podrinju, epidemijama kojima je u toku ovog rata bila izložena srpska vojska (pegavi tifus, trbušni tifus, rekurens, malarija, paratifus A), povlačenju vojske i naroda preko Crne Gore i Albanije do luka na Jadranu (Sv. Jovan Medovski, Drač i Valona), reorganizaciji naše vojske na Krfu i radu vojnog saniteta na Solunskom frontu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

U velikoj sali Kulturnog centra Gornji Milanovac u sredu, 28. novembra 2018. godine, od 18 sati biće izvedena hit predstava za decu „Patrolne šape“.

Predstava je urađena po uzoru na seriju crtanih filmova o čoporu slatkih štenaca koji izvode različite spasilačke akcije, i prilagođena je deci uzrasta od 6 do 11 godina.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Predstava „Gospođe ministarke“, koju je na scenu postavio Branko Knežević, u četvrtak, 22. novembra 2018. godine od 20 sat ponovo će biti izvedena na „Maloj sceni“ Milanovačkog pozorišta.

Komedija „Gospođe ministarke“ je preuređena Nušićeva „Gospođa ministarka“, na taj način što su pojedini činovi iz epohe o kojoj Nušić govori, primenjeni u sadašnjem vremenu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 77
Go to top