Life Style

Life Style (3)

Priznajte koliko puta ste hranu stavili u zamrzivač misleći da ste joj time produžili rok trajanja na duži vremenski period? Znamo da jeste više puta, svi to radimo, a istina je da ne bi trebalo.

Pravilo je da se zamrznute namirnice ne smeju odmrzavati pa ponovno zamrzavati, ali postoje neki znakovi ni kada ta zamrznuta hrana više nije za upotrebu i kad bi trebalo da je bacite.

Kockice leda
Da li vam se ikada desilo da vam kockice leda imaju čudan ukus? To znači da ih redovno morate bacati, odnosno menjati vodu. Sigurno ne želite da vam sok poprimi ukus ribe ili nečeg drugog.

Kafa
Možda će vam zvučati pomalo čudno, ali mlevena kafa će puno duže ostati sveža u zamrzivaču od zrna kafe i ako imate baš puno kafe koju želite sačuvati prvo je sameljite pa je onda stavite u zamrzivač.

Hrana po kojoj se uhvatio sneg/led

Kod ovakvih namirnica, naravno da možete ukloniti oštećene delove i nadati se najboljem, ali ne bi trebao da se koristi. Da se ovo ne bi dešavalo morate biti pažljivi kada spremate hranu u zamrzivač. Morate dobro istisnuti vazduh iz kesica i posudica, te vrata zamrzivača držati što kraće otvorenima.

Hrana koja je odmrznuta pa ponovo zamrznuta
Nikako ni u kom slučaju nemojte koristiti ovakve namirnice. Pametno planirajte pa ako treba da zamrznete veću količinu podelite je na porcije.

Namirnice koje ne možete prepoznati
Oduprite se nagonu da otkinete komadić nečega pa da probate da biste bili sigurni šta se nalazi u kesi. Ako se ne možete setiti kada ste to zamrznuli ni o kakvoj se hrani radi, bilo bi bolje da ne rizikujete i bacite.

 

autor:kucica

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Tokom praznika svake godine hiljade ljudi u svetu se povredi od pirotehničkih sredstava

Svake godine uoči i tokom novogodišnjih i božićnih praznika hiljade ljudi širom sveta biva povređeno, a nemali broj i smrtno strada usled nedozvoljene i neadekvatne upotrebe pirotehničkih sredstava, i to najčešće petardi i vatrometa.

Piše: Z. D. Online Danas

Posebno je zabrinjavajuća činjenica da gotovo 40 odsto povređenih predstavljaju deca do 14 godina starosti, a dečaci se povređuju tri puta češće od devojčica, piše danas.rs.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

ZA ČETIRI OSOBE

Sastojci
- 4 tortilje
1 krastavac
4 kašuke zelenog pesta
50 gr pinjola
100 gr dimljenog lososa
1 čen belog luka
Malo putera

Zagrejte tortilje. Oljuštite i iseckajte krastavac na tanke listove. Suvo ispecite pinjole dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Pomešajte purter sa usitnjenim belim lukom. Namažite tople tortilje ovim namazom. Ređajte losos, krastavac i premažite pestom i pospite pinjolama. Urolajte tortilje i učvrstite čačkalicama.

Uz rolnice poslužite dobro vino...

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

 

 

 

 

Go to top