RECEPTI Originalna italijanska pasta karbonara

RECEPTI Originalna italijanska pasta karbonara foto:pixabay.com/Wow_Pho

Ako nemate mnogo vremena za spremanje ručka, ovaj recept je idealan za Vas. RECEPTI Originalna italijanska pasta karbonara gotova za 15 minuta

Sastojci

• špagete
• so
• 200 grama gunaćale (pančeta ili slanina)


Sastojci za sos
• 2 jaja
• 1 žumance
• biber
• rendani parmezan (može i iz kesice)

Priprema za 2 osobe

U ključalu vodu sipajte 10 grama soli i dodajte špagete. Nemojte da sipate ulje, samo povremeno promešajte da se ne bi zalepile. Dodajte seckane guanćale (pančetu ili slaninu). U tiganj stavite maslinovo ulje, zatim dodate guanćale.

U činiiji umutite jaja, pa dodate parmezan i biber. Smanjite temperaturu u tiganju, a kada guanćale postanu rumeni isključite i sačekajte da se malo ohlade.

Uzmete jedan ubrus i sa njim pokupite malo masnoće iz tiganja. Dodajte špagete (izvadite jednu iz šerpe, ako nije skroz mekana vratite da se kuva još 4-5 minuta) u tiganj i dobro promešajte.

Nemojte da čekate da se skroz ohlade nego dodajte sos koji ste pripremili i opet dobro promešajte.  Bitno je da ne bude mnogo vruće jer jaja ne treba da budu previše skuvana.

Kada servirate izrendajte još malo parmezana i dodajte bibera.

Savet

Ako želite da budu prave špagete karbonare potrudite se da nađete guanćale, odnosno italijansko suvo meso koje se pravi od svinjske vilice ili obraza. Ali i pančeta može da bude dobra zamena

 

Izvor: story.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top