Pasta u kremastom sosu od paprike

ilustracija ilustracija foto:pixabay.com

Malo drugačija testenina sa dosta povrća.

Sastojci:

- 400 g paste, skuvane

- maslinovo ulje

- 500 g pilećeg mesa

- 2 pečene crvene paprike

- 1 kašika dimljene paprike

- 80 g gustog jogurta

- so, biber, peršun, parmezan

U vodu koja vri dodati malo soli i obariti pastu (široki, kratki rezanci - cavatelli su top za ovo) al dente (dvadesetak minuta). U međuvremenu, paprike oljuštiti i dobro samleti u blenderu. Zatim, kratko propržiti smesu (bez dodavanja ulja) na umerenoj temperaturi.

Dodati dimljenu papriku i nastaviti kuvanje. U većoj posudi ugrejati ulje, pa dodati pileće meso isečeno na manje kockice, začiniti i pržiti dok ne dobije lepu braonkastu boju sa svih strana (6-8 minuta).

Skuvanu pastu ocediti pa dodati u piletinu. Zatim, dodati pripremljen sos od paprike pomešan sa gustim jogurtom i sve dobro promešati da se sjedini.

Dodatno začiniti jelo. Posuti sveže seckanim perušunom ili parmezanom.

AUTOR:
Mr.Kitchen

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top