Šarene limunade foto: youngishan.in

½ šolje šećera

3 ½ šolje prokuvane vode

½ šolje sveže isceđenog limuna

1/2 šolje voćnog pirea

Pre ceđenja, limun dobro protrljajte šećerom da bi otpustio prirodna ulja iz kore i preneo miris na šećer koji ćemo iskoristiti za kuvanje jednostavnog sirupa.
U omanoj šerpi sjedinite 1/2 šolje prethodno prokuvane vode i 1/2 šećera kojim ste upravo utrljali limun. Kuvajte dok se šećer ne istopi, pa ostavite na stranu da se hladi.
U posudi sjedinite ostatak prokuvane vode, limunov sok i na kraju dodajte ohlađeni sirup. ostavite u frižideru da se hladi do posluženja.
Dok se baza hladi, izaberite voće po želji i umikasajte u pire.
Dodajte pire od voća bazi za limunadu i vratite na hlađenje. Čaše napunite ledom, prelite limunadom od voća i začinite svežim grančicama nane ili ruzmarina.
Obratite pažnju na sledeće:
-Ukoliko miksate lubenice, izvadite semenke.
-Za suvlja voća ( breskve, kajsije, pa čak i borovnica) dodajte par kašičica vode.
-Kod voća sa pulpom, možete procediti samo sok, pa dodati limunadi.
-Obratite pažnju da voćno pire ne mešate sa bazom za limunadu do samog posluženja.

Ako ste raspoloženi, pokušajte sa više različitih slojeva voćnog pirea.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

 

 

 

 

 

 

Go to top