Politika

Na 67. sednici Opštinskog veća je rečeno da se kasni sa izvođenjem radova u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”, što se tiče pripremljenosti za novu školsku godinu. Stoga je za zahtev Četvrte osnovne škole, lokalna samouprava danas opredelila dodatna sredstva za završetak radova na toplovodnoj mreži.

Dejan Kovačević je zbog toga kritikovao većinu direktora škola da u godišnjim planovima ne planiraju dovoljno sredstava za određene stavke "ali zato nikad ne zaborave da odvoje novac za neke manje više nepotrebne rashode"

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Na današnjoj, 67. sednici Opštinskog veća, pred većnicima se našlo 17 tačaka. Jedna od ključnih tačaka koju su većnici danas usvojili jeste Predlog rešenja o izmenama i dopunama rešenja o rasporedu sredstava namenjenih za održavanje saobraćajne infrastrukture.

Izmene se tiču dodatnih 25.743.492,00 dinara, opredeljenih za rehabilitaciju četiri ulice: Ljubićske, Drinčićeve, Rzavske i Vojvode Milana, kao i 11.331.600,00 dinara za asfaltiranje lokalnog puta u MZ Rudnik, deonice Zlokuće i Drenje.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Članovi Opštinskog veća na današnjoj sednici, jednoglasno su doneli zaključak o utvrđivanju predloga Odluke o podsticajnim sredstvima za aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava stambenih zgrada za kolektivno stanovanje.

Predsednik opštine Dejan Kovačević istakao je da je ovo prvi put da opština izdvaja subvencije za zgrade za kolektivno stanovanje, sa čime će se nastaviti i u budućnosti.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Aktivista i jedan od osnivača Lokalnog fronta iz Kraljeva Branislav Seničić osudjen je na novčanu kaznu od 10.000 dinara zato što je pre dve godine na ulici cepao plakate sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

List Danas piše da mu je sudija Ustavnog suda, koji mu je izrekao presudu, rekao da je dobro prošao, jer je mogao biti osudjen i na zatvorsku kaznu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Branko Malović, čovek koji je bio koordinator SNS za Moravički okrug, podneo je ostavku na tu funkciju, saznaje Morava info.

Malović, koji je i potpredsednik Izvršnog odbora stranke, ostavku je predao organima Srpske napredne stranke.

Kako se nezvanično može čuti, jedan od mogućih razloga za ovaj potez je što u stranci nije dobio dovoljno snažnu podršku za smene u pojedinim stranačkim odborima u Moravičkom okrugu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 77
Go to top