Politika

SAVEZ ZA SRBIJU - GORNJI MILANOVAC: Zahtevamo istražni postupak kojim će se utvrditi i lična odgovornost sekretara Norveškog društva

Predstavnici Lokalnog odbora Savez za Srbiju - Gornji Milanovac na sinoćnoj konferenciji za novinare su kazali, "Najzad stvari oko prodaje Norveške kuće postaju jasnije"

- Posle neozbiljnog, tendecioznog i dobrim delom sumnjivog tumačenja uzroka koji su doveli do prodaje Norveške kuće od sekretara Norveškog društva, Dragana Markovića, imali smo priliku da čujemo isto takvo tumačenje rešenja problema predsednika naše opštine Dejana Kovačevića - rekao je Nenad Gojković, u ime Grupe građana okupljenih oko Dragana Đilasa.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Pedeset i druga sednica Opštinskog veća počela je izglasavanjem Zapisnika sa prethodne sednice. Opštinski većnici danas su razmatrali nacrt predloga Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2019. godinu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Vlada Srbije za Insajder: Vila dodeljena Nikoliću za razvijanje saradnje sa Rusijom i Kinom, za njeno održavanje 400.000 dinara mesečno

Vlada Srbije dodelila je na korišćenje vilu u Užičkoj 23 predsedniku Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom „u cilju obezbeđivanja uslova za dalje razvijanje saradnje“ s te dve države. Tako su iz kabineta premijerke Ane Brnabić za Insajder odgovorili na pitanje zašto je luksuzni objekat koji je bio određen za predsedničku rezidenciju izmenama Uredbe predviđen za „boravak i reprezentativne potrebe“ Tomislava Nikolića. Kako nam je zvanično rečeno, prosečni mesečni troškovi koje država pokriva za održavanje vile u Užičkoj iznose približno 400.000 dinara, što je oko 3.400 evra, piše insajder.net.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

"Kongres SPS koji će biti održan 22. decembra, biće jedan simbol jedinstva i nastavaka reformi koje sprovodi SPS za vreme trajanja mandata Ivice Dačića", istakao je Lazar Nikolić, član OO SPS na sinoć održanoj konferenciji za novinare.

Naime, redovni Kongres SPS na kome će se birati novi organi te političke organizacije biće održan 22. decembra. Milanovački socijalisti tada će glasati za predlog da njihov dosadašnji predsednik Ivica Dačić i dalje bude na čelu partije.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Poslanica Evropskog parlamenta za Danas o ishodu nedavne posete Beogradu

Nakon dva dana sastanaka sa srpskim zvaničnicima, civilnim društvom, medijima, moj osećaj je jako negativan, retorika je vrlo opasna…

Piše: Snežana Čongradin, Danas online

Nema efikasne kontrolne izvršne vlasti, ceo proces reformi prema EU ide jako polako, nema napretka u vezi sa vladavinom prava, nije napravljen korak u borbi protiv korupcije, i konačno, Srbija bi trebalo da učini više u odnosu na problem sa normalizacijom odnosa sa Kosovom. Dakle, vrlo negativan utisak… Čini mi se da se u poslednjih godinu ili dve dana situacija dosta pogoršala. To sam zaključila u razgovorima sa civilnim društvom i medijima. Čula sam da se ljudi plaše da kritikuju, da su ograničeni, da je kontrola snažna. Mediji su u dramatičnoj i teškoj situaciji, još uvek postoje napadi na novinare, pravosuđe trpi snažan pritisak… Sve to je nešto što me jako brine. To osećam isto i u razgovorima sa ljudima na periferiji. Postoji neki strah što će se desiti – ocenjuje u razgovoru za Danas Tanja Fajon, poslanica Evropskog parlamenta i članica Delegacije EP za odnose sa Kosovom, tokom nedavne posete Srbiji.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 40
Go to top