Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju danas Malu Gospojinu, praznik koji slavi rođenje presvete Bogorodice. Ubraja se u red najvećih crkvenih praznika, nepokretan je i u crkvenom kalendaru obeležen crvenim slovom.

U narodu se ovaj praznik svetkuje i kao Mala Bogorodica i mnogi na ovaj praznik ugovaraju svadbe i venčanja, jer se veruje da ona mladencima daje poseban blagoslov.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

- U proteklih godinu dana obavili smo specijalističku obuku za 4 generacije vojnika na dobrovoljnom služenju, preko 100 redovnih vojnika, 50 profesionalnih pripadnika Vojske Srbije i obuku 200 lica rezervnog sastava. Sproveli smo 18 kurseva i ostalih oblika usavršavanja za 198 pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane i bili učesnici multinacionalnih mirovnih operacija u Centralnoafričkoj Republici i Libanu, - sumirao je godišnje aktivnosti u Centru za obuku veze i informatike (COVI), na današnjoj proslavi Dana telekomunikacija u Milanovcu, komandant Centra, potpukovnik Nenad Dražinac.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Počast tragično nastradalom reperu Daliboru Andonovu Gruu odali su i Milanovčani koji su u naselju Novi Kej na jednom zidu nacrtali grafit posvećen legendi srpske rep muzike koji je poginuo nedavno vozeći kajt u Beogradu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Neven je u trаdicionаlnoj medicini poznаt kаo biljka koja pomаže pri zаrаstаnju rаnа, opekotinа i nestаnku ožiljаkа, ublаžаva crvenilo, iritаciju i ekceme nа koži.

Penzionerka Mira Radojičić iz Gornjeg Milanovca, ljubav prema prirodi pretočila je u hobi kome se sve više posvećuje. Od lekovitih trava, uglavnom nevena i raznih ulja pravi kreme i sapune.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

U Mesnoj zajednici Lunjevica završeni su radovi na asfaltiranju nekategorisanog puta, od raskrsnice Petkovići do Stojičinog brda. Dužina asfaltirane deonice je 839 metara, a vrednost radova je oko 3 miliona dinara. U finansijskoj realizaciji radova učestvovali su lokalna samouprava i građani, u odnosu 3:1, saopštavaju iz PR službe kabineta predsednika opštine.

Predsednik Mesne zajednice Lunjevica Branislav Radovanović istakao je da je asfaltiranje ovog puta od velikog značaja za meštane Lunjevice, navodi se u saopštenju.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 215
Go to top