Centar za socijalni rad od naredne godine ulazi u program ISIB. Ubuduće Ministarstvo će u potpunosti kontrolisati budžete ovih ustanova.

Prema navodima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, 209 ustanova socijalne zaštite – odnosno indirektnih korisnika budžeta, biće uključeno u Sistem izvršenja budžeta Republike Srbije (ISIB), što znači da neće moći da troše novac kao do sada i raspolažu sa njim preko svojih filijala, već će Ministarstvo u potpunosti kontrolisati trošenja, kako bi se sprečile zloupotrebe, ali i racionalno trošio novac u skladu sa potrebama.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

USPEŠAN POVRATAK GRAFIČKOG SMERA NAKON 28 GODINA

U Gornjem Milanovcu od 1990. godine nije postojao nijedan grafički smer u srednjim školama. Od ove školske godine (2018/2019.) po prvi put, nakon 28 godina, u TŠ „Jovan Žujović“ upisano  je 30 đaka na smer tehničar štampe. Učenici koji su došli u prvi razred i smer tehničar štampe imaju veoma dobre rezultate iz osnovne škole, a većina njih je uspešna i van nastave, u sportu, muzici…

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Učenici TŠ "Jovan ŽujoviĆ" obeležili su značajan jubilej – sto godina od završetka Prvog svetskog rata. Pored istorijskih podataka, učenici su govorili stihove inspirisane ovom velikom tragedijom našeg naroda (Sima Pandurović – Vojnički rastanak, Vojislav Ilić Mlađi – Vojničko pismo i Momčilo Nastasijević – Truba), a učenica Krstina Nikić veoma sugestivno je oživela lik naše slikarke i bolničarke valjevske bolnice, Nadežde Petrović.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Na sada već tradicionalnom koktelu koji predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević organizuje, prisustvovalo je preko osamdeset lokalnih predstavnika kompanija i preduzeća.

Prisutni privrednici imali su priliku da u potpunosti budu informisani o rezultatima opštinskog rukovodstva u ovoj godini ali i o planovima za 2019.godinu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će do kraja dana u Srbiji doći do povećanja snežnog pokrivača od 20 do 50 centimetara, dok se za sutra predviđa prestanak padavina.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 128
Go to top