Javno komunalno preduzeće „Gornji Milanovac“, preuzelo je na korišćenje od opštine Gornji Milanovac katastarsku parcelu u MZ Svračkovci, kako bi se stočna pijaca premestila na tu novu lokaciju, saopštavaju iz ovog preduzeća. 

Razlog za selidbu je prodaja parcele na kojoj se pijaca do sada nalazila, te je bilo potrebno pronaći novu lokaciju.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

"Prema Izveštaju sa informacijama o pripremljenosti osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Gornji Milanovac pred početak nove školske godine, obrazovno-vaspitni rad u pogledu prostora, opreme i nastavnog kadra spremno dočekuju novu školsku godinu," zaključeno je na danas održanoj sednici Opštinskog veća.

Predsednik opštine ovom prilikom najavio je i rekonstrukciju IV osnovne škole.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Prema rečima predsednika opštine Gornji Milanovac, Dejana Kovačevića, na sadašnjoj lokaciji stočnog pijaca investitor iz Slovenije gradiće tržni centar.

Opština Gornji Milanovac je na neodređeno vreme dala na korišćenje Javnom komunalnom preduzeću Gornji Milanovac katastarsku parcelu u MZ Svračkovci radi izmeštanja stočne pijace.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

MLADI TRENER SPASAO 50 DECE Vozač autobusa se onesvestio, a on je preko njegovih nogu PRITISNUO KOČNICU i sprečio tragediju

“Sve se desilo u trenutku, vozač je počeo da gubi svest. Trener Pavle Trifunović (iz Gornjeg Milanovca) je to srećom odmah primetio i munjevitom brzinom pritisnuo kočnicu, kako autobus sa uzbrdice ne bi krenuo u rikverc, nekontrolisano niz padinu“.

Ovako za „Blic“ priča Slobodan Srezoski, sekretar Košarkaškog kluba Borac iz Zemuna, jedan od svedoka drame koja se pre dva dana odigravala u autobusu prepunom dece uzrasta od 10 do 18 godina. Nažalost, vozač Zoran B. (58) je, najverovatnije od srčanog udara, nedugo zatim preminuo, ali je brzom reakcijom trenera Trifunovića (24) sprečena veća tragedija.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Već četiri meseca mašine i zaposleni u Javnom preduzeću za izgradnju čiste i uređuju korita reka na teritoriji čitave opštine.

Trenutno se mašine ovog preduzeća nalaze u Šaranima gde se čisti korito reke Drenovica, saopštavaju iz informativne službe kabineta predsednika opštine.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 96
Go to top