15-o RAKIJANJE

 

U nedelju, 29. aprila, u Pranjanima će se održati 15. „Rakijada“, tradicionalno takmičenje u ispijanju i ocenjivanju nacionalnog pića.

Kada su se pre jedne i po decenije jedan zet i šurak u dugim zimskim večerima, uz kavurmu, sir i rakiju raspravljali čiji zaselak bolje podnosi pritisak maligana, niko ni slutio nije da će od jednog dogadjaja ispred seoske prodavnice, sve to prerasti u nešto o čemu će stranci snimiti film.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Danas je u OŠ „Desanka Maksimović“ obeležen pojektni Eko- dan, u kojem su učenici mlađih razreda imali izložbu igračaka od eko -materijala, kao i modnu reviju od reciklažnog materijala. Najbolje kreacije nagrađene su šoljama, koje su školi stigle kao poklon Knjižare „Prima“.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

U prijatnoj i pre svega prijateljskoj atmosferi, gosti iz Norveške su se predsedniku Dejanu Kovačeviću zahvalili na izuzetno prijatnom dočeku i boravku u našoj opštini. Gradonačelnik Komune Vefsn, gospodin Jan Arne posebno se zahvalio na prikazanim sadržajima i obilasku naše opštine. U norveškoj delegaciji bilo je članova koji su prvi put bili u poseti našoj opštini, pa ih je Kovačević upoznao sa radom lokalne samouprave.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Zbog nemogućnosti da prisustvuju svečanom prijemu delegacija koji je bio organizovan u nedelju 22. aprila, predsednik opštine Dejan Kovačević ugostio je danas predstavnike opštine Starše iz Slovenije. Gosti su izrazili veliko zadovoljstvo i zahvalnost na gostoprimstvu i preneli su da nose lepe utiske iz našeg grada. Predsednik Kovačević se gostima iz Slovenije zahvalio na poseti i na lepim rečima zahvalnosti.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Poslednji, peti dan festivala otvorili su najmlađi, mališani iz Predškolske ustanove "Sunce". Od 17 časova na Trgu kneza Mihaila održan je maskenbal, nastupio je i Hor PU "Sunce". Osim toga igrali smo i salsu. Nastupili su i polaznici škole salse iz Čačka i Gornjeg Milanovca. Plesači su bili svih generacija. Imali smo priliku da uživamo u ruedi. (Inače, rueda je formacija od dva ili više parova gde jedna osoba „viče“ figuru i odigrava je, a ostali parovi igraju tu figuru.)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 196
Go to top