Tokom čitavog leta, od početka jula pa sve do septembra, Srbijom "krstari" RTS-ov zabavno-muzički karavan. Jedna od RTS-ovih stanica karavana Nalepše narodne pesme je i Gornji Milanovac!

Na Trgu kneza Mihaila, publika će 29. avgusta uživati u nesvakidašnjem večernjem koncertu, jer RTS-ov zabavno-muzički karavan omogućiće uživanje u najlepšim narodnim pesmama koje će izvoditi najveće domaće zvezde i muzičari!!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Na zvaničnoj Facebook stranici Opštine Gornji Milanovac se navodi da je oko pedeset hiljada posetilaca tokom tri dana trajanja, vrhunske izvedbe najtalentovanijih violinista, bogat kulturno-umetnički program i Pranjanci kao odlični domaćini, obeležili prvi Sabor violinista Srbije u Pranjanima.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Od 1. januara 2020. sve registarske tablice starije od devet godina moraju da se zamene novim, što zahteva i novu saobraćajnu dozvolu i registracionu nalepnicu, prenosi sajt kamarica.com.

Obavezna zamena registarskih tablica starih devet godina novi je trošak vozačima u Srbiji koji stiže na naplatu od sledeće godine.

Naime, prema Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila, svi vozači koji su uzeli registarske tablice pre 2011. godine, od 1. januara 2020. godine na svog četvorotočkaša moraju staviti nove tablice, a što će svakog od njih koštati oko 4.000 dinara. S obzirom na to da je u Srbiji lane bilo oko dva miliona registrovanih vozila, to znači da će trošak zamene tablica, koje su ranije važile neograničeno, odnosno do zamene saobraćajne dozvole, iznositi 7,88 milijardi dinara.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Nakon uspešnog meetup-a gde se pričalo o programiranju, vreme je da se najmlađi upoznaju sa svetom programiranja, obaveštavaju iz regionalnog inovacionog startap centra „Impuls“ u Gornjem Milanovcu.

Intenzivna besplatna dvočasovna radionica programiranja, koja je zamišljena kao vodič kroz svet programera, gde će polaznici kroz praktičan rad steći neophodna znanja i veštine za pravljenje malih programa, biće održana u četvrtak 22. avgusta, u Impuls centru, Rajićeva 42, u Gornjem Milanovcu, sa početkom u 18 sati.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

U 22.000 saobraćajnih nezgoda u ovoj godini, poginulo je 310 ljudi, a 1800 ima teške telesne povrede. Četrnaest odsto vozača učesnika u saobraćajnim nesrećama bilo je pijano. Novi Zakon o obaveznom osiguranju u saobraćaju o kome će se raspravljati na jesen, predviđa da ti vozači plate odštetu i do dva i po miliona evra. Najčešći uzroci teških saobraćajnih nesreća sa nastradalima je i prevelika brzina, korišćenje mobilnih telefona u toku vožnje i nevezivanje pojaseva, naročito na zadnjim sedištima.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 205
Go to top