Završene pripreme za 58. Sabor trubača u Guči

Završene pripreme za 58. Sabor trubača u Guči foto:guca.rs


Guča – Pripreme za 58. Dragačevski sabor trubača u Guči su uglavnom završene, ostaju samo detalji koji će se rešavati u hodu, saopštavaju organizatori. Ovogodišnji, 58. po redu, Dragačevski sabor trubača u Guči održaće se od 9 do 12. avgusta.

Organizator je ostao dosledan u opredeljenju da iz programa izostavi koncerte ekstradnih zvezda i da „Guča“ isključivo bude mesto okupljanja naših najboljih trubača.

 

Tako će se na glavnoj pozornici, osim finalnog takmičenja u subotu 11. avgusta najbolje ocenjenih orkestara iz predtakmičarskih centara Goračići, Knjaževac, Boljevac, Prijepolje (Kolovrat), Kovačica, Vladičin Han, Surdulica i Zlatibor, u petak 10-tog održati tradicionalni ponoćni i koncert Dejana Petrovića i Big Band, a u nedelju 12-tog koncerti naših najboljih majstora trube pod nazivom Trubački maraton, jer će početi od 15 sati a trajati do kasno u noć, kada će biti proglašen i Šampion Guče za 2018. godinu.

Prijave majstora trube su u toku, a očekuje se učešće i Dejana Lazarevića, Veljka Ostojića, Ekrema Mamutovića, Saše Krstića, Dejana Jevđića, Bobana Markovića, Elvisa Ajdinovića, i mnogih drugih.

I ove godine organizator je odlučio da ne naplaćuje ulaz za programske sadržaje, niti parking na javnim površinama kojima raspolaže opština, a fizičkim licima biće omogućeno da organizuju parking poštujući zakonske propise i uz naplatu u iznosu od 200 dinara na dnevnom nivou.

Donet je i program postavljanja montažnih objekata na površinama javne namene u vreme Sabora, a prodaja placeva za šatre, roštilje, zabavne igre i uličnu prodaju počinje od 15. juna u zgdradi Načelstva u Guči neposredno.

Podignut je standard trubača izgradnjom Doma trubača u Guči, čime je na najbolje mogući način rešeno pitanje smeštaja i ishrane, a gostima biće omogućeno da vrlo jeftino se provedu i u Guči dožive ono što na drugim manifestacijama nema.

Sabor je ove godine promovisan u mnogim zemljama sveta, pa se očekuje i veliki dolazak stranih gostiju i popuna smeštajnih kapaciteta u čitavoj Zapadnoj Srbiji i Šumadiji.

Organizator očekuje da će Guču posetiti mnoge javne i poznate ličnosti iz sveta politike, privrede, kulture, sporta, ekstrade..., kao i predsednik države Aleksandar Vučić, Milorad Dodik predsednik Republike Srpske, Ivica Dačić prvi potpredsednik Vlade, ministar Nenad Popović, ambasador Rusije Čepuriin i mnogi drugi, navodi se u saopštenju upućenom našoj redakciji.

 

 

gminfo.rs

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top