Print this page

Izbori za članove Skupštine Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije

Izbori za članove Skupštine Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije foto:gminfo.rs

Izbori za članove Skupštine Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije, biće održani u nedelju 17. juna 2018. godine.

Iz Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu obaveštavaju, i ujedno pozivaju, sve članice i članove Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije, Opšte bolnice i Doma zdravlja Gornji Milanovac, da izadju na izbore u nedelju 17. juna, od 7 do 19 časova u zgradi Starog suda, u Gornjem Milanovcu i izaberu predstavnika za delegata Skupštine Komore.

Kandidat za delegata u Skupštini Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije iz Gornjeg Milanovca je medicinski tehničar Gojko Stefanović dugogodišnji radnik Internog odeljenja, ističu u Opštoj bolnici G. Milanovac.

"Naglašavamo da je veoma bitno da imamo našeg predstavnika jer je komora jedina strukovna institucija u kojoj smo svi mi ravnopravni članovi. Preko Komore možemo da ostvarimo naše ciljeve kao što su bolji uslovi rada, društveni status, pravna zaštita naših članova finansijska pomoć u školovanju, kontinuiranoj medicinskoj edukaciji i još mnogo toga što nam je neophodno u našoj struci. Komora medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara je najmasovnija , najjača i najuticajnija institucija zdravstvenog sektora u našoj zemlji, broji oko 100 000 članova. Zato iskoristimo priliku i izađimo na izbore i pokažemo da smo sposobni da se organizujemo i borimo za naše bolje sutra", saopštavaju zaposleni iz Opšte bolnice u našem gradu.

Komora medicinskih sestara i tehničara Srbije osnovana je 2006. godine, u skladu sa zakonom o komorama zdravstvenih radnika. Od tada, u skladu sa zakonom i Statutom Komore, na svake četiri godine održavaju se izbori za članove Skupštine, koji zatim biraju druge, nove, organe i tela Komore. 

Na predstojećim izborima koji će biti održani u nedelju 17. juna, u skladu sa odlukama Skupštine Komore, biraju se 203 člana IV saziva Skupštine Komore.

Članove Skupštine čine svi stručni profili odnosno, medicinske sestre-tehničari, laboratorijski tehničari, fizioterapeuti i radni terapeuti, radiološki tehničari, farmaceutski tehničari, sanitarni tehničari i dijetetičari-nutricionisti.

 

 

gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)