Mladi Milanovca sedmi put đake generacije nagradili tablet računarima

Mladi Milanovca sedmi put đake generacije nagradili tablet računarima foto: V. Popović, gminfo.rs

Đacima generacije naše opštine danas su dodeljeni tablet računari, čime je Udruženje građana Mladi Milanovca, u okviru projekta "Nagrada za trud", nastavilo tradiciju nagrađivanja najboljih učenika Gornjeg Milanovca.

Đacima generacije dodeljeno je 11 tablet uređaja kao nagrada za podsticaj da nastave sa dobrim rezultatima.

foto:gminfo.rs

Predsednica Udruženja građana Mladi Milanovca Kristina Milošević uručila je nagrade đacima generacije i ovom prilikom im poručila da su ponos svih građana Gornjeg Milanovca vredni, talentovani, obrazovani i uspešni mladi ljudi.  Svečana dodela tablet raučunara održana je u holu Doma kulture.

- Svake godine đacima generacije kažem da je izuzetno važno ulagati u znanje, opismenjavanje i usavršavanje svakog đaka ponaosob jer mi kao građani Gornjeg Milanovca treba da se trudimo da doprinesemo razvoju i unapređenju ovog grada. Danas, kada je teško održati neki normalan nivo vrednovanja stvari, znanje koje ste vi pokazali, a koje je nagrađeno titulom đaka generacije, ima i te kako veliku težinu. Vi ste se, pored svih moralnih posrnuća našeg društva, degradacije znanja na svakom koraku, izborili da budete ponos i vaših roditelja i vaše škole ali i ponos naše opštine.

 

foto:gminfo.rs

Nagrađivanjem najboljih učenika Mladi Milanovca žele da pokažu podršku njihovom radu i uspehu.

- Kao jedna mala organizacija, naš doprinos se ne ogleda samo u ovoj nagradi. Mislim da sve donacije koje smo dobili, da bi ovi tablet računari završili u vašim rukama, su znak da su naši Milanovčani spremni da daju podršku mladosti, znanju i da se poštuje sav trud uložen prethodnih godina - rekla je Kristina Milošević.

 

foto:gminfo.rs

Kristina Milošević je rekla da veruje da su oni generacija koja će se nakon školovanja vratiti u svoj grad.

- Samo predanim radom i snagom volje moći ćete da se izborite i da postanete to što želite. Prvi korak ste napravili, sad samo ponosno ka cilju - poručila je nagrađenim djacima generacije Kristina Milošević, predsednica udruženja Mladi Milanovca.

Emilija Petrović sa Rudnika jedna je od nagrađenih, obradovala se nagradi, kaže da nema tablet i da joj je ovaj dobro došao.

Emilija Petrović, foto:gminfo.rs

- Nemam tablet računar, nije da mi je neophodan ali svakako je dobro došao. Upisala sam farmaciju u Medicinskoj školi u Čačku tako da ću ovaj tablet iskoristiti za učenje u daljem školovanju - rekla nam je Emilija.

Stevan Tomašević je đak generacije TŠ "Jovan Žujović", nema tabalet računar ali će mu, kako kaže, dobro doći tokom leta ali kasnije i na fakultetu.

Stevan Tomašević, foto:gminfo.rs

- Upisao sam Mašinski fakultet u Kragujevcu. Imam telefon i laptop, nemam tablet ali ovaj ću koristiti, svakako, tokom letnjeg raspusta malo za rekreaciju, a kasnije na fakultetu možda za neke programe, za brže i lakše prenošenje nekih aplikacija - kazao je Stevan.

Natalija Nikolić  je bivša učenica OŠ „Kralj Aleksandar I“ i, kako kaže, planira da na tabletu sluša muziku jer svoje slobodno vreme koristi da se na taj način opusti.

Natalija Nikolić, foto:gminfo.rs

- Trenutno imam laptop, tablet sam ranije imala ali sam uspela da ga pokvarim, tako da će mi ovaj poslužiti za slušanje i preuzimanje muzike jer najviše slobodnog vremena provodim slušajući muziku.

Udruženje građana Mladi Milanovca sedmi put dodeljuje godišnje nagrade onima koji su se najviše istakli, dok se, istovremeno, na razne načine trude da ih podrže i pomognu da što lakše nastave školovanje i postanu dobri i uspešni ljudi.

foto:gminfo.rs

Nagrađeni đaci generacije tablet računarima su:

1.  Nikolić Natalija, učenica OŠ „Kralj Aleksandar I“,
2.  Filipović Nikola, učenik OŠ „Momčilo Nastasijević“,
3.  Bajić Stefan, učenik OŠ „Sveti Sava“,
4.  Kostić Anđela, učenica OŠ „Desanka Maksimović“, 
5.  Petrović Emilija, učenica OŠ „Arsenije Loma“ sa Rudnika, 
6.  Biorac Tamara, učenica OŠ „Ivo Andrić“ iz Pranjana, 
7.  Vujičić Luka, učenik OŠ „Takovski ustanak“ iz Takova
8.  Savićević Martin, učenik Gimnazije „Takovski ustanak“, 
9.  Trnavac Marija, učenica Gimnazije „Takovski ustanak“, 
10. Božović Sanja, učenica ETŠ „Knjaz Miloš“,
11. Tomašević Stevan, učenik TŠ „Jovan Žujović“,

 

V.P. gminfo.rs

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(8 glasova)
Go to top