Do kraja godine kružni tok kod Zanatskog centra

Do kraja godine kružni tok kod Zanatskog centra foto:gminfo.rs

Na 46. sednici Opštinskog veća, pred većnicima se našao i predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije „Kružna raskrsnica – Zanatski centar“, kao i rekonstrukcija Železničke ulice i izgradnja mosta u Lunjevici.

Kada je reč o izradi Plana detaljne regulacije „Kružna raskrsnica – Zanatski centar“ na ukrštanju Ulice Vojvoda Živojin Mišić i Železnička, predsednik opštine Dejan Kovačević rekao je da je to prvi korak onoga što će kasnije biti kružni tok kod „Idee“ i da je doneta odluka da se ukine semafor kod Zanatskog centra, da se umesto semafora uradi kružna raskrsnica koja će omogućiti bolji protok vozila. Kovačević je rekao da se nada da će u ovoj građevinskoj sezoni uspeti da se završe i radovi i da ćemo do kraja godine dobiti kružni tok.

 

foto;Opština G. Milanovac

- Posle sastanka sa potpredsednicom vlade i ministarkom Zoranom Mihajilović u Čačku, imajući u vidu da se radi o regionalnom putu, doneli smo odluku da se ukine semafor kod Zanatskog centra, da se umesto semafora uradi kružna raskrsnica koja će omogućiti bolji protok vozila. Tu i sada imamo probleme kada su velike gužve, u velikim špicevima sa magistrale dolazi do zagušenja saobraćaja zbog semafora. Bukvalno vozila ostaju na samoj magistrali zbog zatvorenog semafora, pošto se dešava da crveno svetlo drži dugo zbog same raskrsnice, jel ne može drugačije da se programira - kazao je Kovačević.

 

Dejan Kovačević, predsednik opštine G. Milanovac, foto:V.P. gminfo.rs

- Donošenje ovog Plana detaljne regulacije je prvi korak kojim ćemo predvideti samu kružnu saobraćajnicu. Uporedo sa tim vrši se izrada projekta i projektne dokumentacije i ja se iskreno nadam da ćemo u ovoj građevinskoj sezoni uspeti da završimo i radove i da ćemo do kraja godine dobiti kružni tok koji će nam umnogome olakšati kretanje vozila u tom delu grada - rekao je Kovačević.

REKONSTRUKCIJA ŽELEZNIČKE ULICE, IZGRADNJA MOSTA U LUNJEVICI

Dejan Kovačević je najavio i rekonstrukciju Železničke ulice od kompanije „Zvezda - Helios“ do semafora kod „Idee“, i izgradnju mosta u Lunjevici koji je oštećen 2014.godine u poplavama.

- Ovaj deo ulice je u jako lošem stanju i više nema smisla krpiti, već taj deo mora da se presvuče novim zastorom asfalta. Plan nam je da to uradimo i u nastavku Železničke ulice u nekom narednom periodu kada se za to budu stvorili ekonomski uslovi u budžetu - istakao je Kovačević i najavio i izgradnju mosta u Lunjevici, koji je oštećen u poplavama 2014. godine.

- Moramo da izgradimo taj most u Lunjevici, preti da se uruši i ugrožava domaćinstva koja ga koriste. Funkcionisanje, život i rad pet domaćinstava je dovedeno u pitanje - zaključio je Kovačević.gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top