Za 2017 JP za izgradnju ostvarilo dobit od 287.112 dinara

Božidar Vučetić, JP za igradnju opštine Božidar Vučetić, JP za igradnju opštine foto:gminfo.rs

Božidar Vučetić, direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac izvestio je danas opštinske većnike da je to preduzeće u prethodnom periodu, pored kupovine određene mehanizacije, ostvarilo dobit u iznosu od 287.112,17 dinara.

Predsednik opštine Dejan Kovačević je posebno pohvalio rad ovog preduzeća i naglasio da bi ta dobit bila mnogo veća da JP nije kupovalo mehanizaciju.

- Dobit u ovom iznosu je nešto što je ostalo kao ostvarena dobit preduzeću i mi smo odlučili da se ta dobit upiše kao kapital preduzeća. Ta dobit bi bila mnogo veća da oni nisu kupovali mehanizaciju. Ali mi insistiramo na tome da Javno preduzeće za izgradnju svaki mesec kupi nešto od mehanizacije kako bi za kratko vreme moglo da servisira opštinu Gornji Milanovac sa svim potrebama koje mi imamo - rekao je Kovačević.

foto:V.P gminfo.rs

On je kao bitnu činjenicu istakao, da je odluka da se Javno preduzeće za izgradnju ostavi da funkcioniše i da se spoji Javnim preduzećem za puteve bila dobra odluka.

- Činjenica je da je opštini Gornji Milanovac potrebno Javno preduzeće koje obavlja ovakvu vrstu poslova i to se pokazalo u vanrednim situacijama, da imamo mogućnost da sa svojim mašinama urgentno i odmah reagujemo i izvršimo sanaciju ugroženog područja. Takođe, zahvaljujući komunalnim delatnostima i nadležnostima koje opština ima i koje su prebačene na ovo Javno preduzeće mi možemo završiti rekonstrukciju i popravku svih putnih pravaca na teritoriji opštine Gornji Milanovac u kratkom roku - kazao je Kovačević.

 

V.P. gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)
Go to top