4D ultrazvuk za trudnice uskoro u Domu zdravlja

4D ultrazvuk za trudnice uskoro u Domu zdravlja foto:pixabay.com

Na četrdeset šestoj sednici Opštinskog veća, pred većnike na odlučivanje stavljeno je Rešenje o otvaranju aproprijacije kada je reč o 4D ultrazvuku.

Kada je reč o 4D ultrazvučnom aparatu, predsednik opštine Dejan Kovačević je rekao da je opština projektom konkurisala kod Ministarstva bez portfelja koje se bavi populacionom politikom i da je visina sredstava koja su odobrena u ovu svrhu malo više od četiri miliona dinara.

foto:V.P. gminfo.rs

- Pored sredstava odobrenih od strane resornog ministarstva, opština Gornji Milanovac će takođe sufinansirati ovaj projekat sa milion i osam hiljada dinara.  Zaista sam srećan što su prepoznali naš projekat i što će ga finansirati, imajući u vidu da 4D ultrazvuk ne postoji u Gornjem Milanovcu, čak ni u privatnim ordinacijama, pa naše trudnice idu u okolne gradove na preglede. Dom zdravlja će raspolagati sa tim aparatom i za sve trudnice sa opštine Gornji Milanovac pregled će biti besplatan - rekao je Kovačević.

On je istakao da se sada očekuje potpisivanje ugovora o sufinansiranju sa ministarkom Slavicom Đukić Dejanović i od tog momenta aparat će vrlo brzo biti instaliran i moći će da se koristi.

 

 

V.P. gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(6 glasova)
Go to top