Završeni radovi na uređenju korita potoka Jakljevo

Završeni radovi na uređenju korita potoka Jakljevo foto:Opština Gornji Milanovac

Radovi na uređenju korita potoka Jakljevo, rađeni u tri faze od 2016 godine, su završeni, saopštavaju iz informativne službe kabineta predsednika opštine.

U prvoj fazi radova rađene su tri deonice, a sredstva za ovu fazu obezbeđena su od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. U ovoj fazi urađeno je ukupno 574 metra, a vrednost ovih radova bila je 28.087.231,28 dinara.

Drugu fazu radova, na uređenju ovog korita izvodilo je Javno preduzeće za izgradnju opštine. U pitanju je bila regulacija Jakljeva u dužini od 65m – vrednost izvedenih radova 4.474.966,18 dinara.

Treća faza radova na regulaciji korita potoka Jakljevo finansirana je sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i odnosila je se na regulaciju potoka Jakljevo u dužini od 550,85m. Ugovorena vrednost ovih radova bila je 21.258.320,31 dinara, navodi se u saopštenju.

foto:Opština G. Milanovac

Završetkom ovih radova stanovništvo i kuće u okruženju neće imati problem sa poplavama i bujičnim potocima, kao što je to bio slučaj 1999. godine. Republika Srbija je prepoznala važnost da se ovaj problem reši i korito potoka Jakljevo je uređeno celom dužinom, navodi seu saopštenjuinformativne službe kabineta predsednika opštine.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top