Opština će isplatiti 38 miliona dugovanja poveriocima Apoteke u naredne 3 godine

Opština će isplatiti 38 miliona dugovanja poveriocima Apoteke u naredne 3 godine foto:gminfo.rs

Opštinsko veće usvojilo je i Predlog reprograma duga koji Opština kao osnivač apotekarske ustanove ima prema dobavljačima.

Dug koji, kao osnivač apotekarske ustanove, ima prema dobavljačima lekova Opština će otplaćivati kroz reprogram na tri godine, jedino firma Lekovit iz Šapca nije pristala na dogovor i tužila je opštinu za nešto više od 6 miliona dinara.

 

foto:gminfo.rs

Tridest osam milona dinara dobavljači su pristali da dobijaju bez kamate kroz naredne tri godine, jedino firma „Lekovit“ iz Šapca nije pristala da joj se deo duga isplaćuje u naredne tri godine bez kamate. Nakon trogodišnjeg namirivanja dugova apotekarska ustanova će kao takva biti ugašena. Za to vreme u njoj će poslovati zakupac "Family farm". Stara dugovanja biće servisirana i od njihove rente.

Dejan Kovačević, predsednik opštine G. Milanovac, foto:gminfo.rs

- Novac za to smo obezbedili, isto kao što ćemo obezbediti novac i u naredne tri godine za isplatu dugovanja svim ostalim poveriocima apoteke. Moram reći da smo nasledili katastrofalno stanje u apotekarskoj ustanovi i da smo uspeli da izvučemo najbolje što smo mogli. Family farm je jednokratno uplatio za ovu godinu kompletnu zakupninu za sve objekte. Uz saglasnost lokalne samouprave ušli su u rekonstrukciju objekata u kojima je ona potrebna i u narednom periodu, čim se ta rekonstrukcija završi, oni će otvoriti svoje apoteke - zaključio je Kovačević.

Većnici su glasali i podržali donošenje novog Statuta opštine Gornji Milanovac na osnovu potreba da se upodobi sa novim Zakonom. Predsednik sindikata uspeo je da izbori 15.000 dinara jednokratne pomoći za sve radno angažovane u Lokalnoj samoupravi. Na sednici Opštinskog veča odobren je i drugi rebalans budžeta za preraspodelu 17.690.000 od uvećanja prihoda u prvih osam meseci. Rasparav o rebalansu uslediće na narednoj sednici Skupštine opštine, u petak, 14. septembra.

 

gminfo.rs

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top