Kovačević: Prvi put asfalt u Gornjim Banjanima

Kovačević: Prvi put asfalt u  Gornjim Banjanima foto:Opština Gornji Milanovac

Meštani sela Gornji Banjani od danas do svojih kuća neće ići makadamskim, već asfaltiranim putem. Po prvi put je u ovo selo stigao asfalt, navodi se u saopštenju informativne službe kabineta predsednika opštine.

Ovom prilikom predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević je obišao ovu mesnu zajednicu i rekao da konačno vremenski uslovi idu na ruku i da je ovo prvi put koji je asfaltiran u ovoj građevinskoj sezoni.

foto:Opština G. Milanovac

- Danas je počelo sa radovima u mesnim zajednicama Banjani i Lozanj i biće asfaltirano 1200 metara, a sutra preostalih 800 metara. To su prvi putni pravci od ukupno trideset i tri koji će se raditi do kraja građevinske sezone.

Kovačević je rekao da je ukupna vrednost radova nešto preko 120 miliona dinara i naglasio da se svake godine postavlja rekord kada je u pitanju količina ugrađenog asfalta na teritoriji opštine Gornji Milanovac, kaže se u saopštenju.

- Pored svih investicija koje radimo, smatramo da je putna infrastruktura najvažnija, kako bismo oživeli sela i kako bismo mogli da razvijamo poljoprivredna domaćinstva, ali i turizam na teritoriji naše Opštine - kazao je Kovačević.

foto:Opština G. Milanovac

foto:Opština G. Milanovac

On je još dodao da je ovaj putni pravac prvi put u istoriji asfaltiran, ali da je veoma bitan i da su njime povezana sela koja do sada nisu bila povezana. Novčana sredstva za ovaj putni pravac izdvojila opština Gornji Milanovac uz učešće meštana, kaže se u saopštenju.

- Ovaj putni pravac je rađen u razmeri 3:1, s obzirom da smo mi još od druge polovine 2016. godine promenili način finansiranja. Meštani skupe jedan dinar, a Opština na taj jedan doda još tri i na taj način radimo sve nekategorisane puteve - rekao je Kovačević. Prema njegovim rečima, asfaltiranje lokalnih puteva finansira se u potpunosti sredstvima iz budžeta opštine Gornji Milanovac. 

foto:Opština G. Milanovac

Predsednik mesne zajednice Gornji Banjani Miroslav Marković rekao je da je ovim radovima asfaltiranja obuhvaćen potes od Kamalja do Mandine bare.

- Ovaj put povezuje sela Branetići, Rajac, deo Banjana, sa Loznjom, Beršićima i dalje prema Tokovu. Asfaltiranje ovog puta je veoma značajno, jer veći deo stanovništva se nalazi na ovom potesu - rekao je Marković.

Meštatin ovog sela Milorad Simić rekao je da je jako zadovoljan kako teku radovi i da će ovaj put biti od koristi svima, i starim licima i mladima, ali i turistima koji su česti gosti ovog kraja.

 

 

Izvor: Inform. služba kabineta predsednika opštine

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top