„Daj pedalu raku 2018“ u Milanovcu 29. septembra

Plakat Plakat

Opština Gornji Milanovac se u saradnji sa Domom zdravlja Gornji Milanovac uključila u akciju pod nazivom "Daj pedalu raku". Cilj je da se podstaknu žene da se redovno javljaju na preventivne preglede jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vreme, a samim tim i poveća stepen izlečenja.

Manifestacija „Daj pedalu raku“, u organizaciji Ženskog centra „Milica“ iz Vrnjačke Banje biće održana u subotu, 29. septembra 2018. godine, u oko 20 gradova Srbije, sa centralnom manifestacijom u Beogradu, koja je posvećena mesecu oktobru – mesecu borbe protiv raka dojke.

U Gornjem Milanovcu manifestacije počinje u 11 časova na Trgu kneza Mihaila, a prisutnima će se obratiti Jadranka Dostanić, zamenica predsednika opštine i doktorka Biljana Vukašinović, šef stručne grupe za promotivne aktivnosti Doma zdravlja Gornji Milanovac, nakon čega će predstavnicima našeg grada biti uručena zastava ove manifestacije i održan sportski i kulturno-umetnički program.

Podrška je izuzetno važna jer u Srbiji od raka dojke koji je, ako se otkrije na vreme, izleči u više od 90 odsto slučajeva. Znamo da samo zajedno možemo smanjiti taj broj i učiniti da rak bude pobeđen ili uništen u začetku i zato vas molimo da nam se pridružite kako bi se naš glas čuo što dalje.

I zato pozivamo sve sugrađanke i sugrađane, kao i sve ljude dobre volje, da u znak podrške projektu tog dana ponesu na sebi neki roze detalj, i uzmu svoje bicikle i dođu da vozimo zajedno i tako damo svoj doprinos podizanju svesti o karcinomu dojke!

Ovaj projekat se održava četvrtu godinu za redom i realizuje se pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, Ministarstva omladine i sporta RS, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, uz veliku podršku udruženja, sportskih saveza, lokalnih samouprava, biciklističkih i moto klubova.

 

 

V. Popović, gminfo.rs

**** Udruženje građana Paleta, portal GMinfo u cilju podizanja svesti cele društvene zajednice, a posebno žena, dodaje na portal baner "Daj pedalu raku", čime dodatno povećavamo vidljivost ovog problema s ciljem da utičemo na zajednicu da se bavi ovom temom u svojoj okolini.

Posebno apelujemo na žene,  na značaju preventivnih i redovnih pregleda dojki, ranom otkrivanju, dijagnostifikovanju i lečenju raka dojki, kao i promovisanju zdravih stilova života i sporta kako u cilju prevencije, tako i rehabilitacije posle bolesti. 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top