Zatvoren vijadukt kod Čačka, napukao noseći stub

Zatvoren vijadukt kod Čačka, napukao noseći stub foto:gminfo.rs

Jedan od nosećih stubova na vijaduktu kod Mašinsko-saobraćajne škole, čija je rekonstrukcija trebalo da bude okončana 16. oktobra, napukao je, zbog čega je saobraćaj na tom delu obilaznice oko Čačka potpuno obustavljen, piše čačanski portal ozonpress.net.

Javno preduzeće Putevi Srbije, koje je investitor radova na vijaduktu, saopštilo je da je na snazi obustava saobraćaja na delu državnog puta I B reda broj 23, na obilaznici oko Čačka, usled nastalog oštećenja na vijaduktu, a saobraćaj se preusmerava kroz grad i industrijsku zonu.

foto:ozonpress.net

Kako su nam rekli radnici na samom mostu, nadzorni organ je prilikom obilaska radova registrovao napuknuća na jednom od nosećih stubova zbog čega je odmah naložena obustava saobraćaja.

U Putevima Srbije danas nije bilo moguće saznati više detalja, osim da će stručnjaci Instituta za materijale Srbije koji su uradili projekat i plan rekonstrukcije narednih dana predložiti rešenje za sanaciju stuba.

Pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović rekao je da će gradsko rukovodstvo u ponedeljak ujutru imati sastanak sa Putevima Srbije i izvođačima radova, nakon čega će se znati ozbiljnost napuknuća i koliko će biti potrebno vremena da se stub sanira.

Podsetimo, gradonačelnik Čačka Milun Todorvić najavio je puštanje saobraćaja preko vijadukta u punom kapacitetu za 16. oktobar. Radovi su počeli sredinom maja i trebalo je da traju do 29. avgusta.

 

ozonpress.net

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top