Amerikanci donirali table školi u Pranjanima

Amerikanci donirali table školi u Pranjanima foto: OŠ "Ivo Andrić" Pranjani

Američki građani donirali školski materijal OŠ „Ivo Andrić“ u Pranjanima

Delegacija fondacije “Duh Amerike“ i tim civilno vojnih odnosa vojske Sjedinjenih Američkih Država, kao i predstavnika Ambasade SAD –a u Beogradu, posetili su OŠ„ Ivo Andrić“ u Pranjanima i tom prilikom im uručili devet tabli i dve pokretne, interaktivne. U ovoj pranjanskoj školi ističu da je ova donacija značajna za svakodnevno izvođenje nastave kao i za modernizaciju nastavnog procesa kako u matičnoj školi, tako i u izdvojenim odeljenjima..

- Zahvalni smo na poklonima koje smo dobili od naših prijatelja iz Amerike i radujemo se njihovom ponovnom dolasku – rekao je Zoran Pantović, direktor škole „Ivo Andrić“ u Pranjanima.

foto: OŠ "Ivo Andrić", Pranjani

Predstavnici fondacije ističu da su ovakve donacije izraz velikodušnosti Amerikanaca koji izdvajaju novac kako bi pomogli mladim ljudima u Srbiji.

- Organizacija „Duh Amerike“ se u potpunosti finansira privatnim donacijama običnih Amerikanaca. Ovakve donacije su izraz velikodušnosti prosečnih građana Amerike koji izdvajaju novac kako bi pomogli mladim ljudima u Srbiji i njihovim porodicama i na taj način doprineli boljoj saradnji naših naroda i čvršćim prijateljskim odnosima - rekao je Nik Izrael, iz organizacije “Duh Amerike“ za Evropu.

 foto: OŠ "Ivo Andrić", Pranjani

Prema njihovim rečima ova donacija je znak zahvalnosti jer je narod Pranjana pomogao njihovim precima u drugom svetskom ratu, u Halijard misiji, najvećoj akciji spasavanja savezničkih pilota.

- Veoma smo srećni što smo vas posetili i što smo u prilici da pomognemo vašoj školi u znak zahvalnosti što su vaši preci pomogli našim precima tako što su ih, u drugom svetskom ratu, spasili od Nemaca. Halijard misija je bila najveća akcija spasavanja savezničkih pilota i primer da su prave ljudske vrednosti univerzalne. Hvala vam na gostoprimstvu i nadamo se da ćemo vas ponovo posetiti – rekao je kapetan Bendžamin Ordivej vođa tima civilno vojnih odnosa vojske Sjedinjenih Američkih Država.

 

Izvor: OŠ "Ivo Andrić", Pranjani

 

gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top