Podrška dostojanstvenim stambenim rešenjima i održivom načinu života raseljenih i povratnika u Srbiji

Podrška dostojanstvenim stambenim rešenjima i održivom načinu života raseljenih i povratnika u Srbiji foto:Opština Gornji Milanovac

EU podržava dostojanstvena stambena rešenja i održivi način života interno raseljenih lica i povratnika u Srbiji.

U opštini Gornji Milanovac, u utorak 13. novembra, biće predstavljen projekat "Podrška dostojanstvenim stambenim rešenjima i održivom načinu života raseljenih i povratnika u Srbiji" koji finansira Evropska unija preko Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Projekat sprovode Danski savet za izbeglice u saradnji sa opštinom Gornji Milanovac, Komesarijatom za izbeglice i migracije, UNHCR-om i drugim relevantnim akterima.

Danski savet za izbeglice i lokalna samouprava organizuju javnu prezentaciju s ciljem informisanja interno raseljenih lica (IRL) i povratnika po sporazumu o readmisiji na teritoriji opštine Gornji Milanovac o planiranim rezultatima i raspoloživoj pomoći u okviru projekta.

Ukupna vrednost donacije koju Evropska unija pruža za realizaciju ovog projekta u Gornjem Milanovcu je oko 41,000 evra.

Projekat je deo šireg programa "EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika" koji finansira Evropska unija i kojom upravlja Delegacija EU u Republici Srbiji.

Javna prezentacija održaće se 13.11.2018. godine, sa početkom u 10:00 časova, u zgradi Opštinske uprave Gornjeg Milanovca, Velika sala, ul. Takovska 2, Gornji Milanovac.

Kroz sredstva Evropske unije, u okviru akcije će biti pružena pomoć za četiri interno raseljene i povratničke porodice, pošto ispune kriterijime podobnosti. Preciznije, jedna porodica će biti podržana kroz kupovinu seoskog domaćinstva sa samoodrživim grantom, jedna porodica će biti podržana izgradnjom montažne kuće i obezbeđivanjem osnovnog nameštaja i kućnih aparata, dve porodice će dobiti pakete građevinskog materijala za započete kuće.

Projekat je započeo 1. jula 2018. godine i trajaće do 29. februara 2020. godine.

 

izvor:Opština G. Milanovac

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top