Nov asfalt za Železničku ulicu

Nov asfalt za Železničku ulicu foto: Opština G. Milanovac

Građevinska firma iz Valjeva „Dis niskogradnja“ počela je sa asfaltiranjem 365 metara Železničke ulice u Gornjem Milanovcu. Prema rečima predsednika opštine danas i sutra biće završeno kompletno asfaltiranje.

- Radovi u Železničkoj ulici ulaze u završnu fazu, danas i sutra ćemo završiti kompletno asfaltiranje. Kada ovde završimo, prelazimo u ulicu Miloša Velikog. Za asfaltiranje ove dve ulice opština Gornji Milanovac je izdvojila 11,5 miliona dinara - rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštin prilikom izlaska na teren kada je obišao ove radove.

foto:Opština G. Milanovac

Ovom prilikom on je istakao da se rekonstrukcijom Železničke ulice od kompanije „Zvezda Helios“ do „Ideje“ završava samo prva faza radova.

- U drugoj fazi u narednoj godini radićemo kružni tok koji treba da pokupi sav saobraćaj koji dolazi sa magistralnog puta i iz naselja Lunjevica. Takođe, nastavićemo radove i na drugom kraku Železničke ulice koji izlazi na ulicu Kneza Aleksandra.

Kovačević je podsetio da je u prethodnom periodu završena rekonstrukcija Ulice Dragiše Nikolića koju je opština radila zajedno sa Ministarstvom privrede i da su radovi na ovoj ulici koštali nešto preko 20 miliona dinara.

- Ove godine smo u gradu uložili preko 30 miliona u ove tri ulice. Nastavljamo sa planom asfaltiranja i rekonstrukcijom svih ulica u gradu. Za narednu godinu ćemo napraviti plan rada. Najbitnija nam je ulica Nikole Lunjevice sa čijom rekonstrukcijom počinjemo već u prvoj polovini naredne godine.

foto: Opština G. Milanovac


Predsednik opštine je izjavio da je budžetom za narednu godinu predviđeno 300 miliona dinara za asfaltiranje gradskih ulica i da je to deset puta više nego što je bilo planirano za ovu godinu.

- Plan za lokalne i nekategorisane puteve ostaje isti, tako da ćemo i u sledećoj godini imati preko trideset putnih pravaca koje ćemo raditi na seoskom području - rekao je Kovačević i najavio da će opština Gornji Milanovac biti jedno pravo gradilište u narednoj godini.

- Dolaze nam razne kompanije sa direktnim stranim investicijama. Gradi se tržni centar koji je slovenačka investicija, upravo jutros je izdata građevinska dozvola za Lidl koji počinje izgradnju svog objekta - kazao je Kovačević i zaključio da će imati dosta lepih vesti za naše sugrađane u idućoj godini kada je reč o infrastrukturnim radovima i investicijama.

 

 

izvor: Info služba predsednika opštine

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(6 glasova)
Go to top