BADNJAK U SNEGU


Našoj redakciji se obratio čitalac Aleksandar Kovačević, sa željom da nam ispriča iskustvo o svom “putešestviju” na Badnji dan, od Milanovca do Brezne.

Kovačević je, prema njegovim rečima, krenuo do roditeljske kuće u Brezni, da odnese pečenicu za Božić, ali, put se odužio i potrajao mnogo duže od uobičajenog.

- Oko podneva sam krenuo kući, u zaselak Kovačevići, asfaltnim putem, koji, na kraju, izlazi kod doma u Teočinu, ali, odmah mi je bilo jasno da se neću vratiti lako. Nakon što sam ostao zaglavljen u snegu, zvao sam mnoge telefone, jer sam i sam nekada radio u Opštinskom preduzeću za puteve. Direktor Vučetić mi je obećao da će kamioni koji čiste put i koji su, kako je on rekao, “u Družetićima, na terenu”, brzo stići do mene. To je bilo oko pola tri… Nakon toga njegov telefon nije bio dostupan, dok i drugi telefoni iz Javnog preduzeća ili Opštine, ili nisu bili dostupni, ili “niko nije nadležan”. Na kraju je do nas, sa svojom mehanizacijom, posle nekoliko sati probijanja, stigao Predrag Solujić, iz Beršića, bez koga bi ostali zarobljeni u snegu i za sam Božić - rezignirano za naš portal govori Kovačević.

 

Izjavu i pojašnjenje povodom ovog nemilog slučaja, potražili smo i od načelnika opštinskog Štaba za vanredne situacije, Milorada Dimitrijevića.

- O pomenutom slučaju sam obavešten negde oko pola 10 uveče, i već nakon pola sata, 45 minuta, bio sam blizu tog mesta kada mi je javljeno da je problem rešen. Sve se na sreću, dobro završilo, mada meni nije jasno zašto je prvo obavešten čačanski Centar za vanredne situacije, pa tek onda mi. Da li ima neke pozadine celog slučaja ili ne, nije mi jasno, ali, ponavljam da je najbitnije da se sve, na kraju dobro završilo, ali i apelujem na gradjane da u ovakvim prilikama pozovu naš Štab (515 0050 dežurni broj), a ne neke okolne gradove - rekao je Dimitrijević za GMinfo.

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top