Vučetić: Vojska pomaže u čišćenju snega

Vučetić: Vojska pomaže u čišćenju snega foto:gminfo.rs

Prema rečima Božidara Vučetića, direktora JP za izgradnju opštine ulice prvog prioriteta su očišćene i prohodne, ekipe su u Dragolju i Trudelju, jedna je na Rudniku kao i u Teočinu, Vojska je pritekla u pomoć i čisti deo prema Lunjevici. Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da u ulicama Svete Popovića, Proleterskih brigada, Generala Milića, Rada Končara, Sindjelićevoj i Petra Kočića automoblile parkiraju sa jedne strane kako bi mehanizacija mogla da prođe i da ih očistii.

- Ekipu iz Takova smo povukli i poslali u Gojnu Goru i imamo ljude na terenu u Ljutovnici, deo prema Carevića naselju je bitno da probijemo jer je i tamo veliki sneg. Vojska nam je izašla u suret i sa svojim kamionom je preuzela da očisti desno od Norveške kuće, deo prema Lunjevici, ulice: Nikole Lunjevice, Kraljice Drage, 7.jula pa zatim Teslinu ulicu. Vojska čišćenjem ovog dela grada će nas rasteretiti tako da bi smo mogli mehanizaciju da šaljemo u gornja sela i ovom prilikom im se zahvaljujemo što su nam pritekli u pomoć. Meahnizaciju smo poslali i u Bogdanicu jer jedna trudnica treba da stigne do porodilišta pa prednost dajemo takvim situacijama. Na terenu je kompletna mehanizacija pa ekipe Zimske službe intervenišu i na poziv kada su u pitanju ovakvi hitni slučajevi. Molimo sugrađane za strpljenje i razumevanje jer sneg pada više od 48 sati, a mi se trudimo da saobraćajnice sa prioritetom budu prohodne. Dok su ovakvi vremenski uslovi parking se neće naplaćivati - kazao je Vučetić.

RHMZ: Postepeni prestanak padavina posle podne

U Srbiji će danas biti oblačno vreme, na severu Vojvodine suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa snegom, uz postepeni prestanak padavina posle podne i delimično razvedravanje tokom noći, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od minus šest do minus jedan stepen, a najviša dnevna od minus dva do dva stepena.

U Beogradu će danas biti oblačno vreme, ujutru i pre podne povremeno će padati slab sneg, a tokom noći se očekuje delimično razvedravanje. Duvaće slab i umeren vetar. Jutarnja temperatura biće oko minus tri, a najviša dnevna oko minus jedan stepen.

Meteorološke prilike biće relativno nepovoljne za hronične bolesnike, a oprez se savetuje osobama sa srčanim i psihičkim tegobama i sa bronhijalnom astmom. Moguće meteoropatske reakcije su pospanost, neraspoloženje i glavobolja.

 

gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)
Go to top