Sajam poljoprivrede posetilo 70 milanovačkih poljoprivrednika

Sajam poljoprivrede posetilo 70 milanovačkih poljoprivrednika foto: Opština G. Milanovac

Ovogodišnji 86. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, koji je tradicionalno okupio sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana oslonjenih na poljoprivredu, juče je posetilo 70 poljoprivrednika sa teritorije opštine Gornji Milanovac.

Tim povodom, imali su prilike da posete štandove i da se upoznaju sa najnovijim trendovima i inovacijama u mehanizaciji. Pored toga, imali su prilike da u Kongresnom centru prisustvuju konferenciji na temu „Zadrugarstvo i udruživanje kao model razvoja poljoprivrede“, na kojoj je Kancelarija za poljoprivredu opštine Gornji Milanovac, zahvaljujući dobrom primeru ulaganja u poljoprivredu, imala zapaženo učešće.

foto: Opština G. Milanovac

Primer smo dobre prakse ulaganja u poljoprivredu. Kao što je poznato, izdvojili smo 50 miliona dinara za poljoprivrednu proizvodnju, finansirali smo poljoprivrednike kroz pet programa mera, pomogli smo i osnivanju sedam novih zadruga. Na konferenciji je stavljen akcenat i na osiguranje poljoprivrednih useva i plodova, gde je direktor Dunav osiguranja apelovao na poljoprivredne proizvođače da osiguravaju svoje useve, jer je Moravički okrug pokriven od Republike sa 70 posto osiguranja, a opština Gornji Milanovac je dodala još 10 posto, tako da poljoprivrednici mogu da računaju na 80 posto povraćaja od osiguranja, što je naišlo na veliko odobravanje prisutnih - istakla je Šef kancelarije za poljoprivredu Milka Nedeljković. 

Učesnici konferencije na temu Zadrugarstva bili su i Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, generalni direktor Dunav osiguranja Mirko Petrović i predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović.

 

izvor: Info. služba predsednika opštine

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top