Dan ETŠ „Knjaz Miloš“

Dan ETŠ  „Knjaz Miloš“ foto: ETŠ "Knjaz Miloš"

Ekonomsko-trgovačka škola „Knjaz Miloš“ obeležila je 29. godina postojanja 1. juna. Tog dana izveden je prigodan umetnički program u kom su učestvovali učenici trećeg i četvrtog razreda OŠ „Momčilo Nastasijević“ i Ekonomsko-trgovačke škole „Knjaz Miloš“ jer dele radni prostor škole od drugog polugodišta.

Prisutnima se obratila direktorka škole Nataša Glišović, osvrnuvši se na uspehe i događaje u prethodnoj i tekućoj školskoj godini, upoznavši ih sa budućim planovima škole.

Pohvaljeni su svi učenici koji su doprineli afirmaciji i jačanju ugleda škole. Na kraju prigodnog programa, učenicima, nastavnicima, kao i gostima obratili su se Aleksandra Vesković, učenica četvrtog razreda, pobednik takmičenja Poslovni izazov zapadnog Balkana, kao i dvoje uspešnih mladih ljudi, bivši učenici škole.

foto: ETŠ "Knjaz Miloš"

Bivši učenik ove škole Marko Savićević, direktor ekspoziture Komercijalne banke, Gornji Milanovac je istakao da škola ima kvalitetan kadar i đake koji umeju to da cene.

- Ova škola, od svog osnivanja, dala je značajan doprinos razvoju lokalne zajednice. Opštini, a i šire daje kvalitetan kadar spreman da se uključi u poslovne aktivnosti. Daje velike mogućnosti: ulaznicu za zaposlenje, mogućnost da pokrenemo sopstveni posao ili nastavimo školovanje na fakultetima u više oblasti. Škola ima kvalitetan kadar i đake koji umeju to da cene. Savetujem one koji nastave školovanje da se vrate u našu sredinu jer su potrebni privredi koja će im ponuditi posao i usavršavanje, a vi ste ti od kojih se očekuje da nastave dalji uspešan razvoj opštine - poručio je Savićević.

foto: ETŠ "Knjaz Miloš"

Jelena Janković, izvršni direktor „Swisslion – Takovo“je istakla da je iz ove škole izašla kao odličan đak i smatra da nije pogrešila u svom izboru.

- Škola mi je pružila različita znanja iz stručnih i opšteobrazovnih oblasti. Došla sam iz osnovne škole kao odličan đak sa velikim očekivanjima. Iz ove škole sam izašla kao odličan đak i mislim da nisam pogrešila u svom izboru, samo sam i dalje nastavila tim putem i prikupila nova znanja, što mi je pomoglo da u ozbiljnom privrednom subjektu u našoj zemlji i našoj lokalnoj zajednici započnem karijeru. Svaki učenik ove škole treba da bude svestan šanse koju je dobio, da stekne znanja koja su izvanredna i široka - kazala je Janković.

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(6 glasova)
Go to top