Metalčeve bebe zadivile srpsku javnost

Metalčeve bebe zadivile srpsku javnost foto: pks.rs

U protekla dva meseca Metalac je za projekat svoje istoimene Fondacije pod nazivom “Za budućnost rastemo zajedno”, dobio Nacionalno priznanje za društvenu odgovornost “Đorđe Vajfert” i priznanje “Prijatelj porodice 2018”.

Ne samo da je za 13 godina oko 620 novorođene dece svojih radnika nagradio sa oko 700 000 eura, dajući nedvosmislenu poruku da mladi treba da stvaraju porodicu i da žene ne treba da brinu za svoje radno mesto zato što su postale majke, već ponovo, u godini svog jubileja, uručuje vredne poklone svim porodiljama na području opštine Gornji Milanovac. I više od toga, poklone dobijaju i žene koje nisu sa područja naše opštine, ali su se porodile u našem porodilištu. Sveukupno, do danas 187 dece.

foto: Metalac a.d

Nakon najvišeg priznanja za društveno odgovorno poslovanje CSR 2008, u kategoriji Velikih kompanija, Metalac je ponovo svrstan medju najodgovornije U konkurenciji 35 velikih kompanija, Nacinalnu nagradu “Đorđe Vajfert” ovoga puta je dobio za projekat Fondacije Metalac “Za budućnost rastemo zajedno” u kome je tokom peoteklih 13 godina 620 beba. Reč je o jedinstvenoj akciji kojom Kompanija daje podršku svojim kadrovima, a posebno ženama da stvaraju porodicu i rađaju decu, a u kome je do sada, samo na ime novčanih nagrada uloženo oko 700 000 eura.

Medju pet najboljih velikih kompanija status prve, pa dakle i najbolje u društveno odgovornom poslovanju ovoga puta je poneo Tarkett d.o.o. a, osim Metalca, medju pret najboljih su I DM drogeria iz Beograda, Telekomu Srbija, i NIS AD iz Novog Sada.

"Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje - Đorđe Vajfert" za 2018. godinu uručene su krajem maja u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu. Osim u kategoriji velikih, proglašeni su i najbolji u kategodoriji malih i srednjih preduzeća.

Ovogodišnji dobitnici nagrade PKS - "Đorđe Vajfert". U ime Kompanije Metalac, priznanje je primila Nadica Vujić Mitrović, direktor marketinga Foto:K. Mihajlović 

Nepunih mesec dana kasnije, 21. juna, ministarka Slavica Djukić Dejanović je generalnom direktoru Aleksandru Markoviću uručila i najviše priznanje “Prijatelj porodice”. Ovu nagradu je prvi put dodelila PKS u saradnji sa kabinetom Ministarke zadužene za demografiju i populaciopnu politiku.

Osim Metalca, medju nagradjenima su i VIP Mobile, MK Group i BOSIS, a sve sa ocenom da je reč o kompanijama koje su uspešno uskladile rad i roditeljstvo i svojim aktivnostima dale odličan primer stvaranju porodično-prijateljskog okruženja i kvalitetnog usaglašavanja poslovnih aktivnosti i porodičnih obaveza.

PKS nagradila kompanije koje podstiču porodično-prijateljsko okruženje, video: pks.rs

 - Kabinet koji vodim nastojaće da pruža podršku roditeljima, budućim roditeljima i poslodavcima jer nam je cilj da bude što više najboljih prijatelja porodice – poručila je ministarka Đukić-Dejanović.

U akciji “Prijatelj porodice učestvovale su 24 kompanije. Najbolji su odabrani prema zbiru ocena tržištno-finansijskih pokazatelja, usvojenih standarda i praksi u pogledu usklađivanja rada i roditeljstva. U sastav žirija bili su predstavnici PKS, resornog kabineta ministarke Djukić-Dejanović, Ministarstva za rad, i ministarstva privrede, RTS-a i Fondacije Novak Djoković.

foto: Metalac a.d.

U poseti Jovanki Ilić iz Gornjeg Milanovca: prvi poklon otišao malom Novaku, kojeg su sa radošću dočekali i brat i sestra, već tinejđeri. Poklon uručili generalni direktori Metalca i Proletera Aleksandar Marković i Jelena Luković.

Metalac nastavlja aktivnosti pospešenja nataliteta. Podsećamo da povodom jubilarnih 60. godina postojanja posredstvom sopstvene Fondacije, a takođe pod sloganom “Za budućnost rastemo zajedno”, nagradjuje svako novorođeno dete u porodilištu u Gornjem Milanovcu i svako novorođeno sa područja opštine bez obzira na mesto rođenje.

Vaučer od 10.000 dinara, paket pelena i set posuđa za decu do danas je dobilo je 187 beba. Osim uručenja u porodilištu u Gornjem Milanovcu, Milanovčankama koje su se porodile u Čačku, Kragujevcu i Beogradu Metalčev tim poklone nosi na kućnu adresu.

Podsećamo, Metalac je povodom Jubilarnih 50 2009. godine svakoj bebi poklanjao krevetac i dušek.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(8 glasova)
Go to top