Učenica iz Gornjeg Milanovca dobitnica besplatnog školovanja na ITAcademy

ilustracija ilustracija foto:gminfo.rs

Kompanija LINK group u saradnji sa Fondacijom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu odabrala je 30 maturanata – đaka generacije, sa teritorije Srbije i Republike Srpske koji će dobiti besplatno školovanje na ​ ITAcademy​. 

Među odabranim đacima je i Jovana Vuksanović, učenica Ekonomsko-trgovačke škole "Knjaz Miloš" iz Gornjeg Milanovca.

foto:linkggroup

Vest o otvorenom konkursu finansijske podrške objavljena je na svečanom prijemu maturanata na Belom dvoru, a svi đaci zainteresovani za jednogodišnje školovanje slali su prijave i motivaciona pisma do 17. jula.

U motivacionim pismima imali su zadatak da se predstave i opišu šta bi želeli da rade i na koji način planiraju da iskoriste nagradu za usavršavanje i napredovanje. I ove godine je vladalo veliko interesovanje za ​ IT obuke​ i nije bilo nimalo lako odabrati 30 najinspirativnijih pisama.

ITAcademy, koju će ​ budući polaznici​ moći da pohađaju online – putem interneta, pomoću najsavremenije platforme za učenje na daljinu, radi po zvaničnom ovlašćenju ispitnog odeljenja Univerziteta u Kembridžu i, pored znanja za najtraženije IT oblasti, svojim polaznicima obezbeđuje i stručna Cambridge, Microsoft i Adobe zvanja.

Svečana dodela besplatnih školovanja na Belom dvoru

Izabranim učenicima besplatno školovanje biće uručeno na svečanom prijemu koji se održava na Belom dvoru u septembru 2019. godine.

Odmah po svečanoj dodeli učenici će sami izabrati odsek i program koji žele da završe, a ukoliko budu imali bilo kakvih nedoumica, mogu dobiti stručne konsultacije prilikom odabira programa. Prošle godine je među odabranim đacima generacije vladalo veliko interesovanje za ​ Frontend kurs​, koji su pohađali u okviru ​ Frontend JavaScript Development programa​ .

Podsetimo se, kraljevska porodica Karađorđević, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, ugostila je na Belom dvoru više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske na prijemu koji se održava već osamnaestu godinu zaredom.


gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top