Novi auto-put Obrenovac-Čačak imaće 6 naplatnih stanica

Novi auto-put Obrenovac-Čačak imaće 6 naplatnih stanica foto:gminfo.rs, arhiva

Novi autoput Obrenovac-Čačak imaće dve čeone i četiri bočne naplatne stanice, a putarina za putnička vozila iznosiće oko 420 dinara. Kako navode za "Blic" u "Putevima Srbije", na deonici autoputa E-763 Beograd-Čačak funkcionisaće dve čeone i četiri bočne naplatne stanice:

 - Čeona naplatna stanica Obrenovac,

- Bočna naplatna stanica Ub,

- Bočna naplatna stanica Lajkovac,

- Bočna naplatna stanica Ljig,

- Bočna naplatna stanica Takovo i

- Čeona naplatna stanica Preljina.

Naplata putarine će se vršiti u zatvorenom sistemu naplate, odnosno prema pređenom kilometru. Vozila IA kategorije će plaćati 210 dinara, vozila I kategorije 420 dinara, vozila II kategorije 630 dinara, vozila III kategorije 1.250 dinara i vozila IV kategorije 2.510 dinara.

Putnici koji ka Preljini putuju iz pravca Beograda će se sa Obrenovačkog puta (državni put IB reda broj 26) i posle raskrsnice kod Mislođina, saobraćajnom signalizacijom usmeravati na novi autoput.

Prema najavama Ministarstva saobraćaja svi putnici će ovom deonicom putovati sat vremena kraće nego što je to bio slučaj na Ibarskoj magistrali.

Inače, novi put koji povezuje Beograd i Čačak, a u budućnosti bi trebalo da dosegne sve do Crne Gore, nosiće ime kneza Miloša Obrenovića. Koridor 11 kroz Srbiju će se zvati autoput Miloša Velikog.

Autoput bi trebalo da poveže Beograd i Bar. Njegova ukupna dužina je, prema projektu Saobraćajnog instituta CIP, oko 420 kilometara, a od toga je oko 260 kilometara kroz Srbiju.

Do sada je otvoreno 40,3 kilometra od Ljiga do Preljine, a od 18. avgusta će biti pušteno u saobraćaj još oko 60 kilometara od Obrenovca do Ljiga.

Autor: Blic, Novosti

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top