U toku rekonstrukcija Ulice Nikole Lunjevice

U toku rekonstrukcija Ulice Nikole Lunjevice foto: Informativna služba predsednika opštine

Početkom avgusta započeti su radovi na rehabilitaciji Ulice Nikole Lunjevice u Gornjem Milanovcu. Planirana deonica obuhvata oko 1193 metra, od Ulice Petra Kočića do Ulice braće Radojevića.

Predsednik opštine Dejan Kovačević obišao je danas radove i tom prilikom istakao da Ulica Nikole Lunjevice nikada nije rekonstruisana u ovom obimu koji se trenutno radi, saopštavaju iz informativne službe predsednika opštine.

foto: Informativna služba predsednika opštine

Ulica će dobiti novo ruho, a pored menjanja kompletne kolovozne konstrukcije, radi se i kišna i fekalna kanalizacija, trotoar, kao i ulična rasveta.

- Preko hiljadu stambenih jedinica koristi samo u ovom naselju ovaj put. Uvek smo imali problem s površinskim vodama, zbog nedostatka kišne kanalizacije, pa se nadam da ćemo uspeti sve probleme meštana da rešimo s ovom sveobuhvatnom rekonstrukcijom. Takođe, ovaj put je put koji je najkraći do Banje Gornja Trepča, koja je poslednjih godina postala posećena turistička destinacija, pa se nadam da ćemo posle završetka ove ulice imati i mnogo više turista koji će prolaziti kroz naš kraj i koji će koristiti ovaj put kao alternativni put za Banju Trepču - rekao je Kovačević.

foto: Informativna služba predsednika opštine

Vrednost radova je preko 82 miliona dinara, a izvođač je „AR Gradnja“ d.o.o Beograd. Poslovođa gradilišta Staniša Jokić rekao je da je zadovoljan dinamikom radova, koji trenutno obuhvataju atmosfersku i fekalnu kanalizacionu mrežu, počev od Ulice Braće Aleksić.

- Atmosferska kanalizacija na ovom delu se izvodi od PVC cevi fi500, a fekalna fi315. Planirano je da radovi traju tri meseca, a veoma sam zadovoljan trenutnom dinamikom - rekao je Jokić.

Opština Gornji Milanovac velika sredstva ulaže u razvoj infrastrukture. Samo ovde godine, izdvojeno je preko 400 miliona dinara za asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva, a taj trend će se nastaviti i u budućnosti, s tendencijom permanentnog povećanja ulaganja, naodi se u saopštenju.

Izvor: Informativna služba predsednika opštine

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top