Još jedan vreo dan, od sutra moguće nepogode

ilustracija ilustracija foto:pixabay.com

Meteorolozi upozoravaju na izuzetno visoke temperature i danas, od sutra moguće nepogode

Kao i u ostatku Srbije, talas visokih temperatura se nastavlja i danas, kada je prognozirana maksimalna temperatura 36 stepeni, dok već od sutra sledi zahlađenje, pad temperature za oko desetak stepeni, kao i moguće nepogode sa gradom i olujnim vetrom.

Lekari savetuju sugrađane da ukoliko ne moraju, izbegavaju izlaganje suncu tokom najtoplijeg dela dana, da paze na ishranu i unos tečnosti, kao i da se oblače lagano.

Najosetljivijim kategorijama stanovništva, hroničnim bolesnicima, veoma maloj deci, starijim osobama i trudnicama, ipak se savetuje da bez preke potrebe ne izlaze iz umereno rashlađenih stanova. Kao i visoke temperature proteklih dana, retko kome će prijati i nagla promena vremena koju možemo da očekujemo sutra.

Juče u podne Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje cele Srbije, u kom se navodi da se „u većini mesta, danas i sutra, očekuje najviša temperatura od 35 do 38 stepeni“, osim na severozapadu zemlje, gde će danas biti nešto prijatnije, do 32 stepena Celzijusa.

Istovremeno, Zavod je za sutra izdao upozorenje na vremenske nepogode, gde se navodi da se u sredu lokalno očekuju obilni pljuskovi, grad i povremeno olujni vetar. Kako meteorolozi najavljuju, očekuje se da padne između 20 i 30 milimetar kiše za kratak vremenski period, ponegde i više.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top