Zamalo tragedija foto: privatna arhiva

GRANATA PALA NA KUĆU I U DVORIŠTE

Veliko nevreme, koje je u toku noći izmedju ponedeljka i utorka pogodilo pranjanski kraj, donelo je i dodatne probleme pojedinim meštanima jer im je protivgradna raketa pala na kuću i u dvorište. Naime, raketa je udarila u krov kuće Dušana Sretenovića, a zatim su se komadi odbili i završili u dvorištu Dejana Bralovića.

foto: privatna arhiva

U pranjanskom zaselku Bralovići, u ponedeljak veče, odjeknula je snažna eksplozija, koja, na svu sreću, nije rezultirala ljudskim žrtvama, ali ni većom materijalnom štetom.

- Puklo je nešto kao grom. Zbog obilnih kišnih padavina, voda je procurela u kuću, jer je, od udara protivgradne rakete, popucalo nekoliko desetina crepljika, pa smo morali da hitno intervenišemo i saniramo oštećenje - priča za GMinfo portal Dušan Sretenović, vlasnik kuće u zaselku Bralovići, koja je oštećena od komada raspadnute protivgradne rakete.

foto: privatna arhiva

Osim njegove kuće, ugroženo je bilo i susedno domaćinstvo, Dejana Bralovića, jer su se komadi rakete, nakon udara u Sretenovićev krov, odbili u dvorište Bralovića, i tu  sačekali sledeće jutro.

- Nakon oluje, praćene kišom i gradom, u utorak jutro, u dvorištu su nas sačekale protivgradne rakete, odnosno, ono što je ostalo od njih. Jaka grmljavina i vetar su uticali da u prvi mah ne primetimo prisustvo raketa, ali, eksplozija je mogla biti kobna po nas - kazuje Bralović.

Inače, dobar deo pranjanskog kraja je, nakon nevremena u ponedeljak uveče bez električne energije bio i više od 12 časova, dok su veliku štetu pretrpeli i preostali poljoprivredni usevi.

 

Goran Trifunović, gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)
Go to top