Šta nam teško da napravimo volontersku akciju

Šta nam teško da napravimo volontersku akciju foto: mladisuzakon.rs

U ponedeljak 26. avgusta zvanično je počeo prvi krug konkursa ''Šta Nam Teško''. Kroz ovaj konkurs će do kraja 2019. godine biti podržano 135 #ŠtaNamTeško volonterskih akcija širom Srbije iznosom od 20.000 do 48.000 dinara po projektu, a ukupno sa čak 6.5 miliona dinara! 

Ove jeseni i zime i ti možeš kroz program „Mladi su zakon“ da se sa svojim drugarima organizuješ i da uradiš nešto korisno u svom mestu – otvoren je prvi krug konkursa za finansiranje i podršku ideja mladih (od 15 do 30 godina) pod nazivom “Šta nam teško“, Kroz ovaj konkurs će se do kraja 2019. podržati 135 omladinskih volonterskih akcija širom Srbije u iznosu od 20.000 do 48.000 dinara po akciji, a ukupno sa čak 6.5 miliona dinara!

Konkurs „Šta nam teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca i Narodnim parlamentom iz Leskovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije kroz program Mladi su zakon.

Prvi krug konkursa za #ŠtaNamTeško akcije zvanično je otvoren od ponedeljka 26. avgusta do srede 25. septembra. Na konkursu mogu da učestvuju svi mladi (uzrasta od 15 do 30 godina) bilo da su članovi i članice udruženja mladih, bilo da to nisu odnosno da predstavljaju neformalnu grupu.

Cilj ŠtaNamTeško konkursa je da dopre do što većeg broja mladih i iz udaljenih i manjih sredina naše zemlje i pruži im podršku kako bi se osnažili i naučili da uz određena znanja i veštine njihove ideje mogu da postanu stvarnost a njihov trud proizvede promenu i boljitak.

"Želimo da se što veći broj mladih pridruži ŠtaNamTeško akcijama i u svom mestu popravi parkić, okreči neku zapuštenu prostoriju i napravi klub za društvene igre, napravi izložbu ili predavanje o značajnim događajima ili osobama iz svog mesta, doprinese smanjenju upotrebe plastičnih kesa i ambalaže, zasadi drveće i još mnogo toga", navode organizatori.

Prevashodni cilj projekta je da mladi širom Srbije prepoznaju potrebe i probleme svoje lokalne zajednice i svojih vršnjaka i da kroz inovativna i maštovita rešanja uz finansijsku podršku programa MLADI SU ZAKON urade nešto konkretno i pomognu svojim sugrađanima.

Svi detalji konkursa kao i smernice za konkurisanje nalaze se na platformi mladisuzakon.rs

Partneri Mladih istraživača Srbije za Beogradski okrug, Kolubarski okrug, Šumadijski okrug, Podunavski okrug , Moravički okrug, Zlatiborski okrug, Raški okrug, Pomoravski okrug, Braničevski okrug, Pećki okrug, Kosovsko-Mitrovički okrug su iz Udruženja građana CeGraD.

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top