Dom zdravlja na Rudniku u vlasništvu Opštine Gornji Milanovac

Dom zdravlja na Rudniku u vlasništvu Opštine Gornji Milanovac foto: gminfo.rs

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević i vlasnik kompanije „Contango“ Darko Vukobratović potpisali su ugovor o predaji prava nepokretnosti nad Domom zdravlja na Rudniku sa kompanije na opštinu.

 

Objekat Doma Zdravlja na Rudniku od 1963. godine je u vlasništvu rudnika olova i cinka, odnosno nakon privatizacije, kompanije Contango. Ova kompanija finansirala je rad jednog lekara i plaćala režijske troškove ove jedine zdravstvene ustanove na Rudniku. Sklapanjem ugovora o prenosu prava na napokretnosti vlasnik objekta postaće opština Gornji Milanovac

- S obzirom na delatnost kojom se bavimo pa i da je nekad potrebna hitna medicinska pomoć i našim radnicima, naravno mi se trudimo da do toga ne dođe, ali za svaki slučaj, ne bi bilo loše da Dom zdravlja na Rudniku bude osbosobljen, da može da pruži adekvatnu prvu pomoć i da ima odgovarajuća vozila za transport povređenih, eventualno rudara. Samim tim što su svi naši zaposleni praktično i žitelji mesne zajednice Rudnik dizanjem njihovog životnog standarda i boljom zdravstvenom zaštitom takođe utičemo na njihov odnos prema poslu - rekao je vlasnik kompanije „Contago“ Darko Vukobratović i dodao da će kompanija nastaviti da finansira troškove rada ove zdravstvene ustanove.

 

 

Opština Gornji Milanovac planira da od Doma na Rudniku napravi regionalnu Zdravstvenu stanicu, opremljenu laboratorijom i sanitetom za potrebe hitnih medicinskih intervencija, saznajemo od predsednika opštine Dejana Kovačevića

- Namera nam je da zdravstvenu zaštitu na Rudniku dignemo na jedan viši nivo. To znači da ćemo sa tim stacionarom na Rudniku i Domom zdravlja napraviti jednu regionalnu Zdravstvenu stanicu za taj deo naše opštine s mogućnošću da se u njoj obavljaju pregledi i da ljudi ne moraju da dolaze u Gornji Milanovac za neke osnovne preglede - rekao je Kovačević.

 

 

gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top